Ansökan

Denna roliga ansökan hittade jag på http://jacobbengtsson.blogg.se/

Bästa Bensinmack,

Efter många turer fram och tillbaka har jag till sist bestämt mig för att söka den utannonserade tjänsten som butiksbiträde på Statoil i Södertälje, trots att dess arbetsuppgifter egentligen ligger under min standard.
När folk tittar på mig så ser de en härförare. De ser en hjälte och en uträttare av stora dåd. I ödmjukhet brukar jag tillrättavisa dem och förtälja att jag, precis som de, är en varelse av kött och blod. Jag, precis som de, känner smärta, glädje, sorg och ja, till och med ilska.


Jag vill att ni, i egenskap av framtida arbetsgivare, inte skall känna er förlägna i min närhet. Icke heller skall ni tveka att ställa frågor eller att granska mitt arbete (även om försöken att hitta fel kommer att visa sig vara fruktlösa). Jag vill att ni ska veta att jag inte på något sätt ser ned på er, utan kommer att se mig själv som en lagspelare. Trots mitt överlägsna intellekt, trots min outsägliga godhet, charm och stil, kommer jag att se på er som mina gelikar. Detta är vad sant lagarbete handlar om.


Gällande min kompetens för tjänsten råder det inga tvivel. För min insats som butiksbiträde kommer ni att betala mig 35 000 kronor i månaden - en föga ansenlig summa som jag i ödmjukhet kommer att acceptera trots mina breda och ytterst avancerade kvalifikationer.


Jag ser fram emot ett snabbt svar.

Med vänlig hälsning
Fredrik Jansson



 

Hej Fredrik Jansson,

Ditt CV fanns inte med i din ansökan. För att vi skall kunna utvärdera din eventuella lämplighet vill vi ha en meritförteckning.

Mvh
Stina Rosbladh, Butikschef
Statoil, Södertälje



 

Lilla vän,

Trots upprepade uppmaningar om att inte känna eder förlägna inför min överlägsenhet, förnimmer jag att du hyser överdriven vördnad för mig. Jag har aldrig bett om att bli dyrkad - aldrig har jag gjort anspråk på att trona på eder lovsång, aldrig har jag bett om att få rida in i er heliga stad på palmblad. Jag vill att ni kallar mig vid förnamn blott, ty mitt i min genialitet är jag ock en anspråkslös man.

Vad gäller min meritförteckning så förstår jag att detta endast är ett sätt för dig att visa mig överdrivet intresse, fullt i linje med din ovan nämnda vördnad. Jag kommer att bortse ifrån detta misstag från din sida, och börja arbeta på tisdag eftermiddag.

I egenskap av butikschef bör du icke känna dig hotad av mig, eftersom mina ambitioner är av en annan värld.
Med vänlig hälsning
Fredrik Jansson



 

Hej Fredrik,

Du verkar inte ha en speciellt bra verklighetsuppfattning. Vi säljer bensin och dumlekola. Med andra ord behöver vi ingen Dostojevskij här. Tack för din ansökan.

Med vänlig hälsning
Stina Rosbladh, Butikschef

Statoil, Södertälje



 

Bästa Stina,

Dina lovord är förvisso smickrande, men kom i ihåg att jag icke själv har kallat mig för en Dostojevskij. En Dickens, visst, kanske till och med en Goethe! Men den ryska björnens oantastliga skärpa jämför jag mig icke med.

Ni behöver inte tacka för den tid ni har tagit i anspråk för mig, ty min generositet överglänser min karriärslystnad.

Jag må nu vända mig till Preem.
I kärlek
Fredrik Jansson


Kommentarer
Postat av: Madde
2009-03-19 @ 21:13:41

Haha vilken knas ..

Postat av: susanne
2009-03-19 @ 23:05:14

Hm inget dåligt självförtroende där inte.

Postat av: Åsa
2009-03-20 @ 07:24:31 URL: http://frurissanen.blogg.se/

hahaha. vilken underbar människa. Ja det ska ju vara bra med självförtroende när man söker jobb. haha "Jag må nu vända mig till Preem"

Postat av: dybban
2009-03-23 @ 14:10:32 URL: http://dybban.blogg.se/

Jag ser att optiker Fredriksson har använt sitt alias igen när han söker jobb...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!