Biffen är fixad

Biffen är fixad, jag känner mig riktigt stolt. Och om jag tittar riktigt noga har jag nog fått en liten valk i handflatan.

Jag har använt domkraft, korsskruvat med fälgkors och doppat bultar i kopparpasta. Hör ni hur jag vant slänger mig med mekarord?

Byta däck

Idag ska jag göra någonting jag aldrig gjort förut. Jag ska byta däck på våran bil. Ni läste rätt- byta däck. Micke får inte anstränga sig nu med tanke på näsan, så då är det jag som fixar biffen. Känns som att jag fått ett riktigt stort förtroende.
Anledningar till varför det känns som ett stort förtroende:
* Jag vet knappt hur man fyller på spolarvätska
* Jag råkade för ett tag sedan tanka diesel i vår bensinare
* Jag skrämde livet ur pappa när vi övningskörde med frågan: "Vad är det för pedaler på golvet?" (Givetvis visste jag det, dock inte i vilken ordning dom satt.)

Idag kanske ett bilintresse börjar gro inom mig. Idag kanske jag helt plötsligt börjar imponeras av diverse bilmärken, hästkrafter och svängradier. Eller inte. Högst troligt inte.

Knäckebröd

Att äta knäckebröd är för mig som att äta chips. Har jag tagit ett måste jag ta ett till, och ett till, och ett till. Och ett till. Bregott och aromat är allt som behövs på det ljuvliga brödet för att det ska bli fulländat. Kärlek.

Agel

Idag ska jag få en genomgång om "Agel", en ny slags vitamin/ kosttillskott. Spännande, mjä!

Micke fortsätter


Micke fortsätter sura över hockeyn.

God morgon

Regn idag alltså. Inga kommentarer på detta. Suckar bara djupt och tar mig en till kopp kaffe.
God morgon.

Då min telefon fortfarande inte fungerar har jag inga nya bilder att visa er. Här är Leon för ett årsedan, i sitt älskade gym.


Förlust= Mickes fel?

Micke surar över hockeyn. Han hävdar att det är hans fel att vi förlorade matchen. "Dom vinner *svordom* aldrig när jag tittar!!!" morrar han. Jag kan inte annat än att fnissa. Måndagsunderhållning när den är som bäst. Nu ska jag höja volymen på tvn enbart för att retas lite. Det är nämligen dags för lettlands nationalsång. (Tro nu inget annat än att jag håller på dom blågula. Men lite elakheter så här på kvällskvisten är ju aldrig fel)


Hunden och katten skriver dagbok


Destination Storsjön

Micke kände sig något bättre idag, och han orkade följa med på grillutflykt tillsammans med mig, Leon, mamma, pappa och Skrållan. Destination Storsjön. Där spenderade vi några timmar vid vattnet och i skogen runt om. På menyn stod korv med bröd, melon, smörgås och chokladbollar. Givetvis toppades festmåltiden med en kopp svart.
Jag bestämde mig för att leka "sök" med Skrållan. Likt en graciös hind (läs galen älgko) flög jag fram över stock och sten för att hitta det optimala gömstället. När jag nöjd dyker ner bakom en maffig gran slänger jag en blick åt Skrållans håll, och upptäcker att hon kunnat följa min flykt utan problem. Vi får ögonkontakt, och hon ser riktigt skadeglad ut. "Var det det bästa du kunde...?". Förutom att jag blivit hånad av en hund har det varit en jättefin dag. Tyvärr utan bilder. Over and out.

Jag vill

Jag vill:
Ha en ny parfym
Raka av mig håret, alternativt besöka en riktigt duktig frisör
Bli brun
Att min fräken ska få sällskap av iallafall 5 st till


Inga fler fräknar

Inga fler fräknar i sikte, bara ytterligare en finne som dykt upp i mitt ansikte. Jag håller er uppdaterade.


Micke är sugen

Micke är sugen på någonting. Ni vet så där som man kan vara, allra helst en lördag. Tyvärr ställer hans näsa till det för honom. Efter operationen känner han varken lukt eller smak. Deprimerad grymtar han omkring här hemma, och nyss slukade han en skiva salami i ett desperat försök att känna någon form av smak. Tyvärr utan framgång. Jag får lite dåligt samvete när jag berättar om den godaste glassen jag ätit (Ben och Jerry. Tänk er 2st stora Maryland cookies med glass emellan. Poesi!) eller om hur lyckat potatismoset blev. Får skärpa mig, och se till att äta med likgiltig min tills Micke får tillbaka smaken igen.


Dagens köp

Dagens köp: Citrondoft till vår dammsugare.
PF09
Får mitt hem att iallafall lukta rent.

Die hair, die

Jag hatar mitt hår. Die hair, die!!! Eller ja just det, det är redan så dött och risigt det kan bli. Tänkte dagen till ära (sovmorgon och allt) locka mitt hår. Ni vet, så där nonchalant vågigt. Busigt men ändå välskött. Istället spretar det nu hår åt både höger och vänster. Avbrutna hårstrån som inte vet om dom ska vara raka eller krulliga. Hårtestar som ser helt uppgivna ut. Jag överväger starkt att göra en Britney.

Årets första!

Efter några sekunders speglande upptäckte jag den. Årets första fräken! En liten, söt prick på näsan. Jag älskar den redan, efter bara några minuter. Den fick en extra klick fuktighetscreme, och ett par uppmuntrande ord. Jag gav den frukost på sängen, och... haha. Bilder i huvudet. Jennie på jobbet, omkringskuttandes med en brödsmula, och en droppe mjölk på näsan. "Jo, men ni förstår, fröken Fräken behövde ett mellanmål". 

God morgon önskar jag och fröken Fräken!

Leon för exakt ett år sedan.

Peppar, peppar

Glömde säga "peppar, peppar" när jag pratade med mamma innan idag. Hon frågade om jag ville ha Fridas gamla mobil. "Neeej, neeej, min telefon funkar fint". Mmm, visst. Nu är den så död som den bara kan vara.
Note to self:
Glöm aldrig, aldrig "peppar, peppar" igen.


En utmaning

Madde har utmanat mig. Nu kör vi:

Vilken mat äter du ofta?
Lättlagad sådan.

När du är på kalas, är du den som sitter eller som hjälper till att duka av?
Jag brukar fråga om jag kan hjälpa till... Gillar inte att sitta och se på när någon annan dukar undan mina grejer. Om vi inte är hos mamma och pappa då förstås, höhö.

Vart sitter du helst när du bloggar?
Ligger helst i sängen.

Köper du trisslotter ofta?
Nej, aldrig. Inte till mig själv iallafall. Det händer att jag ger bort i present däremot.

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Ojoj... Hm. Min och Mickes första utlandsresa ihop kanske? Eller varför inte när vi åkt ner till Varberg och bara slappat?

Vilken tv-kanal tittar du mest på?
3:an och 5:an.

Känner ni hur korta och torra svar jag ger? Det beror på att jag har bomull i hjärnan.

Mr Nyopererad och mr Gaphals

En nyopererad Micke is in the house. Ja, Micke har opererat näsan. Näsbenet var snett, vilket ledde till att han inte kunde andas så bra med näsan. Stackars min love. Gör mitt bästa för att passa upp på honom.
Leon sitter här brevid och tycks tro att "the louder the better". Trodde inte läten på den decibellen var mänskliga.
Nu ska jag vakna med en stor kopp kaffe.
God morgon.

Soldans en mulen dag

Upp och ner med händerna, vibrerande höfter, fladdrande ögon. Så ser min soldans ut. Hoppas det funkar, för ett sådant här väder tänker jag inte tolerera på min lediga dag.


Frukoststund har guld i mund

Säger man verkligen "mund"? Morgonstund har guld i mund. Mund. Vad är det för ett ord egentligen?

Leon avnjuter sin frukost på ett mycket sofistikierat sätt.

Liten men tuff!

Kvällens nostalgitripp:

The dock of the bay

Denna spelar jag på repeat just nu. Fast med Otis. Love it. (Spola till 1.25)

Ett geni kan hantera kaos

En vanlig person måste ha ordning omkring sig, ett geni kan hantera kaos tänker jag stolt, och blickar ut över vår lägenhet. Tänk vad smart jag måste vara som inte tänker bry mig om vårt dammiga hem ikväll. Istället tänker jag njuta av min varma macka. Over and out.


Inget krig...än

Nej, det blev inget vattenkrig igår. Anledningen är enkel. Efter att jag av en obarmhärtig törst var tvungen att halsa mitt vattenglas upptäckte jag till mitt stora förtret att jag inte orkade gå och hämta mer. Synd, det hade varit en kul grej. Men när du minst anar det Micke! När du minst anar det...
(Här avlägsnar jag mig på samma sätt som pingvinerna i "Madagaskar")
Morrn.

Vattenkrig mot den som sover

Morot och ett glas vatten var allt jag kunde rota fram i köket, denna slappa söndagskväll. Inte så jäkla spännande. Micke och lillgrisen sover. Ja, ni läste rätt. Micke ligger här i soffan och trynar så sött. Tänk om jag skulle tappa mitt vattenglas över honom...? Starta ett litet vattenkrig så här på kvällskvisten! Tänkbara reaktioner:
1. Ingen reaktion alls, då Micke sover sjukt tungt.
2. Micke flyger upp som ett jehu och fattar galoppen direkt. Han skuttar skrattande ut i köket för att hämta vatten, så att han kan vattenkriga tillbaka.
3. Micke stirrar med glasartad blick på mig i några sekunder, innan han vänder ryggen till och somnar om.
4. Micke vaknar, och fnissar över hur påhittig och spontan hans flickvän är.
5. Micke blir jättearg och surar hela kvällen.

Det finns bara ett sätt att ta reda på vilken reaktion som stämmer bäst in. Önska mig lycka till.

Gårdagen utan bilder

Tyvärr har jag inga bilder som kan beskriva vår matorgie igår. Efter jobbet bar kosan av mot Svaneholm, där mutti och fatti dukat upp till fest. Grillat, hasselback och potatissallad. Efter vi ätit som att det inte fanns någon morgondag blev det fika- kladdkakemuffins, sockerkaka och chokladkex. I ett försök att bli av med en och annan kalori spelade vi lite fotboll. Roligast hade nog Skrållan som flög som en vante över gräsmattan.
Istället för bilder bjuder jag på ett recept- kladdkakemuffinsarna vi åt igår:
3 ägg
4,5 dl socker
Vispas ihop!
Blanda ihop:
2 1/4 tsk vaniljsocker
1 ½ krm salt
2 1/4 dl mjöl
3 msk kakao
rör ner detta i äggsmeten och tillslut blanda i
150 gr smält marg.

Klicka i en välfylld matsked smet i varje folieform. Grädda kakorna i 160 grader i ca 20 min. i mitten av ugnen.

Koka under tiden ihop glasyren!
75 gr marg. eller smör
3 msk socker
2 tsk mjöl
3 tsk kakao
1 ½ dl mjölk

Häll en "klick" på varje kaka när de svalnat något.
(Jag brukar ta 1 ½ sats chokladglasyr)

Väl hemma fick vi besök av Ronja, Mickes syster. Monopolet plockades fram och jag förberedde mig mentalt på en stor förlust. Monopol hör inte till mina starka sidor om man säger så. Jag chockade både mig själv och mina spelpartners med att gå ut riktigt hårt. Jag kaxade mig och spelade "Det går bra nu" med Petter. Då tröttnade dom andra, och spelet plockades ihop. Tyvärr. Annars hade jag tagit hem det, banne mig!

"Jag kan ju dra i kläderna"

Vi har tvätt hängandes lite överallt då vi inte hann torka allt i tvättstugan. Ingen är gladare än Leon. Han far runt, rycker och sliter förtjust i tygstyckena som hänger i lämplig Leon-höjd på varenda element. Tänk vilket enkelt liv han har, den där Leon. "Ah. jag är lite uttråkad, vad ska jag hitta på? JAG VET, JAG KAN JU DRA I KLÄDERNA SOM HÄNGER DÄR PÅ ELEMENTET!!! KUL!!!" Ja, jättekul.
God morgon.

Borta bra men hemma bäst

Tillbaks från Norge och mer godissugen än någonsin. Jag triggade mitt redan stora sockerbehov under min vistelse på... ja, nu kommer jag inte ihåg vad hotellet hette. Efter frukost- ett enormt bord med efterrätter. Efter lunch- ett enormt bord med efterrätter. Under rasterna- ett enormt bord med efterrätter. Det enda målet som utmärkte sig var middagen, då det till efterrätt serverades en yttepytteliten rosa sak.
Jag var bara borta över en natt, men vad jag längtade hem! Kändes helmysko att lägga sig utan att ha en Leon att stoppa om först, och ingen Micke att sova jämte. Nej, vet ni vad, borta bra men hemma bäst! Efterrättsbuffér till trots.


I morgon klockan 5

Gissa vad jag gör i morgon klockan 5? Jo, det ska jag berätta för er. Jag står utanför mitt jobb, redo att hoppa in i en taxi. Gissar på att jag kommer vara mer död än levande. Anledningen till att jag ska upp och ränna så tidigt är att jag ska iväg på kurs med jobbet. Ja, så är det gó vänner. Norge, here I come.


Har ju glömt visa er Varberg

Har ju glömt visa er vår första tripp till Varberg!



Som jag misstänkte. Bara kort på Leon. Mysigt hade vi det, med korvgrillning och en massa sol.

Påsk i bilder och text

Ja, mina vänner, igår var det påskafton! Jag och Micke ordnade barnvakt, klädde ut oss till påskkärringar, och gick runt och påskade. Fick ihop en hel del godis faktiskt. Haha. Vilken syn det hade varit. Nej, inget påskande. Däremot en massa god mat hos Madde och Christian.

Efter vi vräkt i oss sjuka mängder mat (tala för dig själv Jennie) gick vi ut i det fina vädret.

Leon blev frälst i en lastbil, och dom andra barnen gungade för fulla muggar. På bild nr 3 rastar Madde Gin (stavar hon sitt namn så tro?), svärmors fina schäfer.

Leon fick påskägg från Madde och Christian, och i det låg det en klocka. Titta vad stolt han blev.

Här målas det ägg!

Hoppas att ni alla hade en fin påskafton!

Kort liten text om gårdagen

Igår var det tjejkväll. Underbart! Mat, dryck och tjöt hela kvällen lång precis som det ska vara. Tack tjejer för en jättefin kväll! Hanna sov över här, och i morses tog vi en promenad i den fina solen. Underbart väder vi har nu. AH! Borde gå ut och försöka steka mig lite, så att jag är fin när vi ska till Madde och Christian senare idag. Ja, så får det nog bli... Herrå.

Tidsfördriv

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)

1. Vad heter du? Jennie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jama
3. Flicknamn: Julia
4. Pojknamn: Jan
5. Yrke: Jultomte
6. Färg: Jordbrun
7. Klädesplagg: Jacka
8. Mat: Jumboräkor
9. Sak i badrummet: Jakhyvel=)
10. Plats/stad: Jämtland
11. En orsak att vara sen: Jättelång bilkö
12. Något man skriker: Jäklar!
13. Film: Jurassic park
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Jonas brothers
16. Djur: Järv
17. Gatunamn: Järnvägsgatan (här flödar fantasin)
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Joline


Tjejkväll i morgon

I morgon är det girlsnight! Tjejgänget ska samlas för mat, dryck och en massa skvaller. Senast vi sågs allihop var när lainen gifte sig, så nu är det verkligen på tiden för en date.

Så här fina var vi då!

Djurparken och lekplatsen

Idag har det varit full rulle hela dagen. Direkt efter frukost klädde vi på oss, och gick till djurparken. Leon var helt salig inne på barnens zoo, där han klappade "giiis" och busade runt. När vi kollat klart på alla djuren gick vi hem och vilade lite.

Leon och Micke busar

Sedan begav vi oss till lekplatsen, där vi lekte loss. Härligt att vara ute! Lata planer inför kvällen. Ett måste är att tona min utväxt, utöver det kommer det inte bli många knop gjorda vill jag lova.


Vilken gud är du?

Jag gjorde ett litet quiz- "Vilken gud är du?". Jag är tydligen Buddha. Tack.  En tjock, flintskallig gubbe med hängöron.
Du är den upplyste buddhistiske guden Buddha. Du är en inre sökare som strävar efter lycka. Andra får ofta hjälp av dig men ibland kanske du skulle behöva tänka mer på dig själv.

Beskrivningen var fin iallafall. Vilken gud är du?

10.000 kr

Idag skulle jag vilja vinna 10.000 kr som bara får slösas upp. Man får alltså inte vara duktig och spara pengarna, utan allt måste spenderas idag. Ja, det är väl vad jag sitter och fantiserar om denna morgon.
Mörrn

Leon möter djuret


En muterad katt? Ett lo? En hyena? Stort var det iallafall, djuret som Leon gullade med.

Leon möter kärleken


DÄR ÄR DEN!!

Skynda, skynda, nu är det bråttom...

Är det sant...?

Jo men visst är det sant!

I´m the king of the world.


Någonting är väldigt fel!


HIttar ni det hemska på den lilla, lilla bilden?


Vårpyntad blogg

Nu är min blogg vårpyntad minsann! Givetvis är det inte jag som gjort detta, nej, det är alldeles för komplicerat för mig. Sonny är det som är mästaren bakom verket. Tack så mycket Sonny!
Nu inväntar jag med spänning Desperate. Kvällen hade varit fulländad om Micke varit hemma, och om en stor godisskål hade stått på bordet. Men man kan ju inte få allt här i livet.


Talang


Såg ni Talang igår förresten? Denna pöjken kunde sjunga han! Lyssna på hela, slutet är bäst!


Nu ska vi se

Hittade ett iq-test på Maddes blogg. Nu ska vi se hur smart jag är. Gissar på ett mycket bra resultat.

Jag har...?
( ) ...låst in mina moppednycklar i mopeden?
(x) ...sprayat hårspray i ögat?
(x) ...trasslat in mitt hår i hårborsten?
(x) ...gått in i en lyktstolpe?
(x) ...fått tuggummi i håret?
( ) ...fastnat med tungan i ett räcke på vintern?
( ) ...slagit sönder ett glas när jag ska hålla tal?
(x) ...missat blomkrukan när jag skulle vattna blommorna?
( ) ...trampat barfota på en igelkott, geting eller liknande?
( ) ...tagit på vänsterskon på högerfoten och tvärt om?
(x) ...slagit mig på fingret med en hammare?
(x) ...snubblat på en fotboll?
( ) ...gett kattmat till din hund?
( ) ...kallat en lärare för mamma eller pappa?
(x) ...sprungit på ett litet barn?
(x) ...gått i en vattenpöl med ett hål i skosulan?
(x) ...tryckt in min nyckel i fel skåp i skolan och försökt att öppna?
(x) ...frågat vart min mobil är när jag håller den i handen?

Antal poäng: 11

Multiplicera nu resultat med 5!    
Resultat: 11 x 5 = 55%

00-30% Du är rena geniet
30-55% Du kan ju vara smartare
55-80% Du  kanske skulle gå ett extra år i skolan.
80-100%  Sök hjälp

Jaha. Jag var helt säker på att jag skulle klassas som "rena geniet". Märkligt hur fel ett test kan visa.


Hej blommor


Hej vackra blommor som växer utanför vår lägenhet.

Underbar bild


En av mina absoluta favoritbilder på far och son.

Home sweet home

Home sweet home. Underbart att vara hemma efter en lång dag. Det enda som stör min harmoni är ett hysteriskt brölande från tvn. Det tycks vara någon töntig sport som utövas. I ren protest sitter jag här i soffan och vägrar kolla. Emellanåt suckar jag högljutt, och vrider menande på mig.
Dagen har varit lång som sagt. Innan jobbet var jag på City och inhandlade magsjukeföda åt lillgrisen. Väl hemma igen hade klockan tickat på alldeles för snabbt, så någon promenad till jobbet blev det inte heller. Kände mig fruktansvärt lat när jag tog bilen den lilla stäckan, men å andra sidan var det helt underbart att slippa gå hem efter jobbet. Något mer spännande har jag tyvärr inte att bjuda på, denna trötta fredagskväll...

Spritter i kroppen

Idag är det jobb igen! Det riktigt spritter i kroppen efter ett par riktigt lugna dagar. Känns som att jag vill springa! En helt främmande känsla för mig. Men så är det iallafall, ser framför mig hur jag graciöst men ändå kraftfullt springer ner till jobbet.

Morrn!

Den röda tråden

Kollar på gamla Leon-bilder. Någon mer än jag som ser en röd tråd?


Saker jag vill köpa

Då det varit en rätt trist dag, med en sjuk Leon, har jag haft tid att fundera över saker jag vill köpa.

En vårjacka
Vårskor
Klipp och slingning hos frissan
Ett par fina jeans
Söta sommarklänningar
Träningskort
Snygga träningskläder
Ett hus

Listan kan göras längre, men jag hejdar mig här.



Magsjukan härjar

Håhå jaja... Magsjukan fortsätter härja som aldrig förr hemma hos Ericsson/ Sjöstedt. Endast Leon *peppar peppar* som tycks vara drabbad. Hade tänkt att vi skulle gå ut på gården och få lite frisk luft idag, men då blöjor byts oftare än oftast får vi hålla oss inne. Tycker så synd om min lilla prins.

Solen dök upp ändå!


Solen dök upp ändå! Tycker dock inte att det är konstigt om man misstror den lilla rackaren som lyst (LYST, haha) med sin frånvaro allt för ofta.

Tvätt till förbannelse

Phu. Något som är nästan lika illa som magsjuka är mängden tvätt som efterföljer. Nu är jag igång iallafall, en tvätt av många är inslängd i maskinen. Men det ligger en hel del och väntar på att bli tvättat- täcken, kuddar, lakan, kläder...Never ending story.


God morgon

Nå. Var är den utlovade solen? Var är dom 10 graderna? Va?
God morgon


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!