Ännu en matorgie

Kom precis hem från mina föräldrar, och ännu en dag med underbart god mat har lidit mot sitt slut. Som en liten aptitretade bjöds det på glögg och pepparkakor, första advent till ära. Sedan åt majoriteten sladdrig lutfisk, jag och pappa som är av det lite rejälare virket avnjöt en mör köttbit istället. Pricket över i:et var efterrätten- ostkaka med grädde och sylt. Eller nej, får man byta? Höjdpunkten var julmusten! Guds gåva till människorna.

MAT

Vilken middag vi blev bjudna på igår av Mickes mamma! Tre rätter, den ena godare än den andra. Såsen som serverades till huvudrätten var banne mig så god att... jag vet inte vad, godare sås har jag nog aldrig ätit... Hör ni min entusiasm? Detta är glöden från en som längtat efter annan mat än sallader och andra nyttigheter. Fortsätter i min onyttiga anda med firmafest i kväll. Och i morgon är vi också bortbjudna på middag. Hur ska detta sluta?

Hej lilla toast


Pannacotta när den är som bäst


Observerat på Ica

Var tvungen att le åt en gammal tant på Ica tidigare idag, en riktig argbigga var hon. Tanten hade en hel del år på nacken, måste ha varit som yngst 85. Iallafall. Jag står i kassakön då jag märker att det blir oroligt bakom mig. Jag slänger en hastig blick bakåt, och ser då denna skröpliga, äldre dam komma armbågandes mot mig. Hon knör sig utan att skämmas och piper iväg mot kassa 2 (som var stängd. Vi andra köade till kassa 3.) När hon upptäcker detta fräser hon "se Er för!" ut i tomma intet, vänder på rullatorn och makar sig tillbaka sist i kön igen. Tänkte skriva att det blev en "Walk of shame" tillbaka för den lilla tanten, men det betyder ju visst någonting annat ja.

Personlighetstest

Personlighetstest.

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Karriärer som passar mig.... hemmafru! Ja faktiskt. Jag hade passat bra som lyxhustru.


Nu har jag garderat mig

I natt vaknade jag av att mitt högeröga strejkade. Alltid lika jäkla jobbigt. Därför blev jag väldigt lättad när det var bättre i morses. Ögat tittade tyket på mig i spegeln när jag borstade tänderna, som om ingenting hade hänt.
I kväll blir det gardering med fet salvsträng, och även mästersalvan i skjortärmen om det skulle vara sämre i morgon.

Nu är jag förberedd på det mesta!


Vitt tema

Ok, har nu köpt nya gardiner till Leons rum. Spann vidare på vitt. Vita gardiner, vita tapeter och en stor vit stjärna i fönstret. Micke kommer tycka att det är så fult. Men gardiner är inte min starka sida vill jag lova, vardagsrummet är fortfarande gardinlöst. Så när jag såg dessa vita skynken, skitbilliga, så slog jag till. Här efterfrågas varken utseénde eller kvalité- det enda som räknas är priset.

Färgfixerad

Har varit nere i förrådet och rotat efter adventspynt. Har skrämmande lite lulllull märkte jag. Har inte ens ljusstakar/ stjärnor till alla fönster. Undrar hur jag gjorde förra året...ja just det ja, det blev knappt något pynta av. Tittar skeptiskt på min stjärna som jag nu hängt upp i sovrummet. En pappstjärna som mist formen lite grann, med krokig elsladd. Vit givetvis. Köpte den under min "vita" period. Nu syftar jag inte på alkoholvit utan ett tag skulle allt jag köpte vara just vitt. Vilket då ledde till att julstjärnor och stakar fick bli vita. Har även haft en brun period. Då skulle soffa, krukor, kläder, ja allt vara brunt. Sedan hade jag en turkos perod i somras som precis gått över. Gul var min första cravingfärg. Mitt rum pryddes av gula tapeter, solros var min favoritblomma och jag var fruktansvärt avundsjuk på Hannas gula dunjacka. Silver och blått i kombination var också en stor hit på mellan...mellan eller högstadiet. Min vän Beccy hade det coolaste rummet; Blå väggar, silvergardiner, silverfärgade kuddar. Tror till och med att sängen matchade med kromade gavlar. Nej, back to städning.

"Hur kul ä dä?"

Gillar inte reklam i vanliga fall, verkligen inte. Men denna snutt får mig att skratta högt. Härlig tant, härlig dialekt och härligt resonemang! Kolla.

Leon har flyttat

Ja det är sant. Ni läste rätt. Han har tagit sitt pick och pack och dragit. Nu mera håller han till i en liten enrummare med delat kök och toalett. Han bor väldigt nära dock, hör honom just nu när han bökar omkring inför natten. Faktiskt så är det så att han bara flyttat några meter, tagit sin säng från vårat sovrum till sitt egna rum. Kommer kännas väldigt tomt utan hans snusande precis intill. Fördelen är den att jag från och med i kväll kan kolla Prison break i sängen utan att väcka lillgrisen. När jag tidigare försökt mig på denna lýx har det alltid slutat på samma sätt- Leons jämna andetag övergår i stridslystna rop. Så i kväll mina damer och herrar blir det kvällsmat och datortittande i sängen. (Vet inte när jag senast åt i sängen, min älskade hobby har blivit näst intill bortglömd i min rädsla att väcka little man)

Julgranskula

På bilden visas en julgranskula. Denna granprydnad visar foton som du själv valt ut, i ett litet bildspel. En sådan vill jag inte ha. Inte ens lite faktiskt.

Snö snö

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var ju roligt hurra! Med varningar på radion om att man ska hålla sig inne denna snörika dag blir jag rastlös. Ännu en gång börjar jag smida julpyntsplaner. Hade inte Micke varit så anti hade det blivit pynta idag. Han hävdar att jag bara kommer tröttna på pyntet och ta ner det innan nyår. Han har faktiskt rätt i det han säger- när väl julen är över och alla klappar är öppnade tycker jag inte att det är lika fint och mysigt längre. Då vill jag byta ut mörkt och murrigt mot ljust och fräscht i min ivriga väntan på våren. Mina allierade där ute i snörusket- adventspynta eller inte adventspynta?

Vilken skönhet

Som jag nämnt tidigare så är jag mycket väl medveten om mitt ointressanta matbloggande. Men eftersom jag försöker vara lite nyttigare än jag varit tidigare styrs mina tankar mot onyttigheternas land titt som tätt, gärna kvällstid.  Måste därför dyrka denna bild lite grann. Känner mig som krokodiljägaren, Steve Irving, när han beundrade en orm/ insekt/ vilket annat djur som helst- "What a beauty!!! Oh, she´s so beautiful!" And so on. Dröm just nu: Att Micke skulle åka och köpa en pizza till mig. Eller det behöver väl inte vara just Micke som gör det. Så känn er fria att komma till min undsättning!

Så det blev

Så här piffig blev min morot igår. En bädd av äpple, toppad med smulpaj och badandes i vaniljsås. Moroten uteblev.

Läser på Aftonbladet

Surfar förstrött på aftonbladet.se och ser en notis- "Så slipper du baksmällan." Intressant.  Tips som "drick vatten till maten istället för öl", "prova alkoholfria drinkar" och "drick så lite alkohol som möjligt" gör mig orolig.

Och nu var det Mickes tur

...att åka på magsjuka. I mitt huvud rasslar jag med vitlök och viftar runt med krusifix för att bli av med denna förbannelse. Min metod tycks bara fungera på vampyrer då magsjukan fortsätter cirkulera. Jag som hade planerat att vi skulle synda ikväll- äta någonting relativt onyttigt och toppa detta med godis. Men då jag inte tänker synda själv får det väl bli morot till kvällssnacks. Igen. Provar lite olika sätt att äta min kvällsmorot på, för att det ska kännas lite roligare. Hittills har jag serverat den i långa stavar, korta stavar, hel, halv och i småbitar. Hur ska man piffa till den ikväll tro?

En natt i magsjukans tecken

Nu var det Leons tur. Får bli ännu en slö dag. En morgonpromenad har vi klarat av iallafall, det får räcka. Vill börja julpynta, har ett fruktansvärt sug efter apelsiner med nejlikor. Vitmossa är även med på topplistan över fint julpynt. I december månad ska jag ha fina burkar fyllda med pepparkakor och lussebullar. Och knäck och snickers, kanske till och med sådana där äckliga mintkyssar. Dom är fina att se på. Glögg ska det drickas hela tiden. Glögg med en massa mandlar i. Tror att jag är hungrig.


Som jag skrev

Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag varit magsjuk. Kände mig mör i morses också, men nu börjar jag piggna till. Har fått i mig mat och energin börjar komma tillbaka. Borde göra någonting. Någonting i stil med att städa i garderoben kanske. Eller inte. Verkar jobbigt nu när jag såg det så här svart på vitt.

Jag spyr

Och inte av magsjukan jag varit varit drabbad av (stackars mig) utan av ren och pur avundsjuka. Minna åker idag och hälsar på Hanna i London. Inte nog med det, dom ska antagligen gå och äta på Jamie Oliwers restaurang. Men med tanke på min usla engelska är det väl bra att jag håller mig i Sverige. Med lite alkohol i kroppen brukar det gå bra, men jag pratar aldrig nykter någonstans, aldrig, nej inte en chans att jag pratar nykter. Ibland har man stött på engelsktalande på jobbet, minns speciellt en gång då jag skulle sälja en tvättmaskin till ett par som inte kunde ett ord svenska. "Eh, this... it has very good...it is very good..." Och så höll jag på. Dom köpte faktiskt maskinen jag rekomenderade. Kanske av medlidande, måste varit lika jobbigt för dom som det var för mig att höra dessa konstiga meningar och kassa uttal.

Test

Här har ni någonting att testa där ute i stugorna! Tag en styck person. Låt oss kalla denna person för Dagny. Be Dagny hålla armen rakt fram, rakt ut. (Se bild.) Nu ska du böja hennes arm. Om inte Dagny är sjukt mycket starkare än dig så är inte detta så svårt. Be henne på nytt att hålla ut armen, men nu också peka och fokusera på en punkt rakt framför henne. Försök böja hennes arm.


Min underbara!

Försökte ordna lite med en bild på Leon i Photoshop. Blev dock inte så mycket ordnat då mina Ps-kunskaper knappt existerar. Man kan säga att dom så kallade kunskaperna är på semester, och ringer hem på en väldigt sprakande telefonlinje. Man hör knappt ett ord av vad dom säger. Men jobbar man med ett perfekt motiv är det inte heller mycket som krävs för att bli nöjd med resultatet. Gjorde bilden svartvit (what...?) och försökte mig på att "rama in" Leon med mörkare hörn. Ska plugga Photoshop nu, detta är ju kul!


Effektiv som man är

Leon och Micke åkte till affären. Då passade jag på! Som en blixt har jag flugit fram och tillbaka i lägenheten- dammsugit, moppat, diskat, dammat och plockat. Så mycket lättare att göra allt detta utan ett barn som sitter fast runt benet. Nu sitter jag här och flämtar, utan att riktigt fatta vad som hänt. Allt gick så fort, vips så var jag klar. Effektiv som man är...

Spelnördens son


Samma intresse som far sin tro?

Micke tittar oroat på medan Leon lägger beslag på dyrgripen.

Pannkaka

I dag är vi bortbjudna, och det skall ätas pannkakor. Skulle behöva lite pepp så att jag inte överkonsumerar. Tror att jag får kolla gamla bilder på mig själv när jag var smalare innan vi åker. Morot liksom. Jag vet, jag vet. Det skrivs en himla massa om mat och sådant just nu. För att bryta trenden, och skriva om någontinga annat kan jag tala om att jag... återkommer.

Vart är världen påväg?

Ja, läs själva.

Slö kväll

En riktigt lugn kväll. Slötittar på Idol och slappar på soffan. En kväll helt i min smak. Nu fattas det bara en pizza med massa champinjoner på. Till efterrätt skulle jag vilja ha en... två stora chokladkakor helt för mig själv. Läser att Minna har 20 jättechoklad-muffins hemma hos sig. Blir fruktansvärt avundsjuk och väldigt jättechoklad-muffin-hormonell. Men vad är en jättemuffins mot en rå morot? Fnys.


Lille Wille

Myser med en kopp grönt. Kikar ut och suckar över detta eviga regnande. Boring. Jag och Leon har läst "Lille Wille" hela morgonen. Samma bok om och om igen. Nu sover Leon vilket betyder att jag slipper lille Wille ett tag. Skönt. Han började gå mig på nerverna den där Wille.

Fy fan vad jag är bra

Denna vecka har jag varit duktig. Motionerat och ätit nyttigheter. Praktexempel på att jag är motiverad: Var och fikade med en vän och tog en kaffe. Inte kaffe och paj, inte kaffe och kaka, inte kaffe och bulle. En kaffe. Är stolt över mig själv. Annars brukar jag börja mitt nya liv varje måndag morgon. Varje måndag eftermiddag är mitt högtidliga löfte brutet och jag lovar mig själv att nästa måndag, ... Och så håller jag på. Måndag ut och måndag in. Men så är alltså inte fallet nu. Och jag känner mig otroligt duktig. Micke kör samma nya liv som jag gör. Tyckte lite synd om honom innan. Han fick tag på en oöppnad chipspåse från skafferiet som (hör och häpna) vi tydligen glömt av. Tyvärr ingår inte chips i våran nya livsstil.

iPill

Ett nytt piller har kommit ut på marknaden, iPill, som känner av var i kroppen det befinner sig och portionerar ut läkemedel. Pillret består av en inbyggd mikroprocessor, trådlös radio, batteri och en behållare för medicinen. Blir mycket imponerad, kan inte förstå hur detta piller funkar. Och jag kan inte förstå hur man kan uppfinna sådana här avancerade saker.
God morgon!

VAD ÄR DET DÄR ROSA?!

En ruggig höstkväll är det ju väldigt mysigt att ta sig ett varmt bad. Så jag bestämde mig för att göra just detta. Ansträngde mig lite extra- tände ljus, satte på lite musik och tog en rejäl dos av finbadskummet. Mysfaktor hög. Mitt upp i mitt avslappnande bad slänger jag en blick ner mot mina fötter. Där ligger det någonting rosa och guppar. När jag undersöker den guppande, rosa saken närmre upptäcker jag att det är min skurtrasa jag använder när jag putsar badrummet. Mysfaktor låg.


Pappas lista

Min pappa har genom åren fått en egen lista med konstiga saker han sagt. Det här med att tala först och tänka sedan är han nämligen väldigt bra på. Listan hänger på mammas och pappas kylskåp så att alla ska kunna njuta av dessa felsägningar.
1. "Jag säger bara tre ord; varför gör du inte det då?"
2. "Jag har sagt det igen och jag säger det igen!"
3. "På min tid hade vi inte telefoner, men jag ringde minsann hem ändå!"
4. " Ta nu en skinkmacka Jennie!"
     "Men pappa, jag är ju vegitarian."

     "Ingen ursäkt!"

5. Pappa svarar i telefon: "Hej, det kan vara Kenth."
6. Jag satt och löste korsord. "Travas i Sverige" stod det i den lilla rutan. Frågade pappa vad han trodde att svaret kunde vara. "Galopp" svarar han raskt.

Kommer inte på fler i skrivande stund.


Picasso- släng dig i väggen!

Nu har mästerkonstnären blivit född. Han slår lätt alla de kända konstnärerna. Med hästlängder. Han kommer att bli något stort den där.

Den här tavlan innehåller så mycket mer än en hund som leker med sin boll. Tycker jag anar lite ironi från konstnären, eller vad tror ni? Ett otroligt djup.

Här har konstnären uttryckt sig ordentligt i färger, och vilka färgval sedan! Det gröna gräset böljar under den blå himmelen. Jag ser frihet, jag ser hopp, jag ser kärlek i detta mästerverk.

Här ser ni handen som slitit ihop dessa tavlor. En trött men mycket nöjd hand.

Något att hänga i granen?

Har hittat lite roligt jugranspynt på Indiska. Gillar elefanten, juligt röd med fint guldglitter. Får nog bli ett par sådana, varvat med mina billiga och ganska fula men framförallt billiga julgranskulor från Ikea. Fast helst av allt, nu när jag tänker efter, skulle jag vilja ha en gammaldags gran med röda äpplen och annat som man hade förr. Vad hade man mer i sitt juleträd? Pepparkakor kanske? Ja. Röda juläpplen och stora pepparkakshjärtan hade varit fint. Så gör vi nog istället. Ambivalent. (Shit, nu hade jag användning för ambivalent igen. Tack Bede.) Jag minns tillbaka till mina barndomsgranar. Hannas familj hade alltid mycket finare träd än oss kommer jag ihåg. Deras gran hade grenar. Deras gran var smakfullt pyntad med glittertussar och fina kulor. Våran gren på vår gran var fylld till bristningsgränsen med dagispynt á la smällkarameller i bjärta färger. Stjärnan vi hade i toppen var orange. Orange. Den byttes ut så småningom tack och lov. Om man säger så här för att sammanfatta det hela- jag och min syster var väl inga mästerpyntare. Och pappa var ingen mästare på att välja gran.


Voilá!

Dagens lunch. Med risk för att tråka ut er med mina matvanor vill jag ändå visa våran goda och nyttiga lunch. Qwonrfärsfylld paprika. Nu är hon på G banne mig.

Gosigt

Leon har börjat med en så härlig grej! Picture this: Leon kryper omkring på sitt rum. Kanske jagar han sin boll, kanske är han påväg att riva ner allt som står i hans hylla. Mamma Jennie utbrister:  "Ååå, så gooosigt!" alternativt "Ååå så mysiiigt!". Det är nu det händer, det är nu han gör det underbara. Så fort Leon hör dessa ord lägger han ner huvudet mot närmsta föremål och gosar. Vad det är han myser med tycks inte spela någon större roll, hittills har han gosat med både element, byrå, bord och sked (sked full med spagetti och köttfärssås.) En sak till. Föreställ er tidig morgon. Leon står i sängen och vill komma upp. Jag släpar mitt trötta ansikte fram till spjälorna på hans säng. Då möts min kind av det mjukaste och mest väldoftande ni kan tänka er. Leon trycker sin mulliga kind mot min och gosar.





Overdose

Lycklig över att nötter är ett nyttigt snack har jag nu överdoserat mig själv med dessa sötnosar. Eller saltnosar. Eller inte det heller då detta var osaltade nötter. Jag har överdoserat mig själv med dessa nosar. Hade tänkt ta mig en väldigt liten skål nötter till Desperate, men har nu lyckats äta två (fortfarande väldigt små) innan mitt favvoprogram ens börjat. Bad.

Bra där

Har precis ätit middag. Lax med kokta morötter och broccoli. Bra där! Avslutar det hela med en juldoftande clementin. Är lite kluven. En del av mig längtar efter snö och mys. Den andra halvan av mig vill ha sommar och sol, efter att ha tittat på gamla utlandskort. Sommar, vinter, sommar, vinter. Som i askungen (eller är det Törnrosa...?) ni vet, när feérna bråkar om vilken färg hennes klänning ska ha- "Blå, rosa, blå, rosa"... Vad festligt det hade varit om man hade kunnat göra så med vädret. Bara en tanke...



Mysigt...

Underbart vatten. Annat än Bogrydsjön, ha!

Denna gräshoppan satt i Mickes hår. Gött.

Två tjejdrinkar, varav en tillhörande Micke.

Vad håller på att hända?

Denna morgon startade vi med en tallrik havregrynsgröt. När alla var mätta och belåtna tog vi en timmes promenad. Min lunch bestod av en fräsch sallad. Håller jag på att bli sund...?

Bara jag orkar

Sitter...ok ligger här och samlar kraft. Alldeles strax tänkte jag åla in på toa och tappa upp ett bad. Helst av allt skulle jag vilja länsa skafferiet på allt godis som ligger kvar från i helgen. Ljuvliga små chips och underbar marabo-choklad. Avskyr att vara nyttig. Avskyr att Micke alltid köper för mycket godis så att jag frestas hela veckan. (Vem försöker jag lura...Pfh, inte ligger godiset kvar en hel vecka inte.) Ett, två, tre. Nu ålar jag.


Sanningens ögonblick

Sanningens ögonblick, då det är som mest svettigt.

Tråkigt tråkigt tråkigt

Tråkigt ruskväder, tråkigt ansikte som bligar tillbaka mot mig i spegeln, tråkiga kläder som hänger på sina galgar i garderoben. En typisk höstdag möts jag av när jag vaknar.

Vilse på flygplatsen

En man vid namn Christianos Kaklamanis gick vilse på Hannovers flygplats, och det tog honom inte mindre än en vecka att komma tillrätta igen.

"Sabine Berger som arbetar för en resebyrå på flygplatsen, var den som upptäckte mannen och tillkallade polis.

- Jag såg honom några gånger. Först trodde jag bara att han flög till och från flygplatsen väldigt mycket, säger Sabine Berger till Ananova.

Christianos Kaklamanis familj kontaktades och han kunde återföras till Aten i Grekland.

Nu har en utredning påbörjats, för att undersöka hur det är möjligt att mannen har kunnat gå vilse i en vecka på flygplatsen utan att upptäckas.

- Jag kunde inte tro det, när jag hörde om vad som hänt honom. Jag är bara glad att han till slut fick komma hem, säger Sabine Berger till Ananova. "
(Läs hela artikeln här)

Typiskt manligt beteénde det här med att vägra fråga om vägen.


Farsdag

Leon hade planerat denna morgon in i minsta detalj. Han hade inhandlat ett farsdagkort, en "världens bästa pappa"-medalj och ett plättjärn. Tidigt, tidigt gick han upp i morse och diskade upp, gjorde fint i köket, blandade en pannkakssmet och satte på kaffe. Framåt nio-tiden väckte han Micke med hopp i sängen och kaffedoft från köket. Till frukost serverade Leon nygräddade plättar med sylt och grädde. Han är snäll han min pöjk.


Underbart!

Ni anar inte vilken underbar helg vi har haft! Ah... Så avslappnande och lyxigt. God mat, god dryck och lugnt tempo. Vi åt middag på en mysig restaurang och gick sedan tillbaka till hotellet för att slappa. Någonstans i bakhuvudet hade vi nog båda en föreställning om hur vi skulle parta hela natten, men som småbarnsförälder visade det sig att det är party nog att ligga i sängen och äta godis och kolla tv.
När jag vaknade på lördagsmorgonen låg jag kvar i sängen. Jag fick hejda mig, var precis på väg för att ruscha ut till köket i vild galopp för att göra välling när det slog mig. Jag kan ligga kvar. Frukosten blev serverad på rummet, och allt kändes så lugnt och skönt. Men framåt tio-tiden började allt kännas för lugnt och skönt, och saknaden efter Leon blev enorm. Vi ville hem och det bums. Då det inte gick något passande tåg/ buss kom min syster till våran undsättning och hämtade oss. Guldsystern.
Borta bra men hemma bäst nickade jag och Micke i samförstånd medans vi attackerade Leon med pussar.

Hehehe

Kolla denna.

Min bebis

Nu ligger mitt lilla sockerkorn och sover lunch. Hör små morr innefrån sovummet emellanåt. Mycket charmigt. Vill gå in och pussa på honom men vill inte riskera att väcka den björn som sover så att säga. För en björn (en arg sådan) beter han sig som om han inte får sova ordentligt. Min lilla bebis.
Han har lärt sig att säga där- "daa" och titta- "t´tta" och tvekar inte en sekund på att använda dessa nya ord. När han är riktigt på G får han in daa och t´tta minst 10-15 gånger på raken, samtidigt som det lilla pekfingret flyger upp, ner och från sida till sida. Ah, han har blivit så stor...

Hahaha... Det där kallar jag panna.

Hanna, Beccy och gitarren

Här har vi Jennie och Hanna i sitt esse! Vi sjöng, spelade och tog oss själva på mycket stort allvar denna dag. Notera: När jag skrev att vi spelade så menade jag med detta att Hanna spelade. Dels kan jag inte spela gitarr och dels misstänker jag att Hanna blev lite stressad av att lämna ifrån sig gitarren. Ni skulle varit med i början, när Hanna och Beccy lirade som mest på tjejträffarna. En ordlös kamp om vem som skulle få spela mest tog vid när gitarren åkte fram ur sitt fodral. Vi andra satt snällt jämte, lyssnade och sjöng. Kanske önskade vi en låt, men mest sjöng vi lydigt med när vi anade en melodi i klinkandet. Helt underbart. Hanna har lovat mig en gitarrkväll när hon kommer hem. Då hoppas jag att alla tjejerna kan vara med. Tjejerna, mat, dryck och en gitarr. Där har vi en helkväll!

Ser ni hur jag försiktigt närmat mig gitarren?

Har tänkt

Har funderat ett tag på en oviktig grej. Har sökt på nätet utan att få svar. Frågan lyder; vad heter det "munsmycke" som endel hiphopare har? Det ser ut som ett tandskydd i stil med det som boxare använder, bara det att det oftast är silverfärgat. Någon som vet? Och någon som vet var man kan köpa? Nej, skojade bara om det där sista. Vilken syn annars. Jag kommer framrullandes på stan med barnvagn och skötväska i högsta hugg. Går in på ett café. Grinar upp mig, visar mitt... ja låt oss kalla det munsmycke tills vi vet vad det heter, och beställer en "stor latte tack. Ey yo."

Klyschor

Bläddrar i en bok- "Tidernas bästa, värsta och mest slitna klyschor".
Bjuder på några som jag tror att dom flesta både har sagt och hört ett flertal gånger. Jag vågar faktiskt påstå att du har använt dig av dessa klyschor någon gång. Har jag fel?

"Billig fylla."
Sägs när en person sätter på sig starka glasögon tillhörande någon annan.

"Aldrig mer!"
Sällan infriat bakfyllelöfte.

"Undrar vad dom tänker."

Ständig spekulation när någon har betraktat ett spädbarn i mer än tre sekunder.

Nej, precis...

Ska man...

...ta sig en rostad macka till? Ja, nej, kanske? Och kanske ännu mer viktigt- kan någon vara snäll att servera? Please.


Mia Eriksson

Någon som läst Mia Erikssons och Liza Marklunds Gömda och Asyl? 1 december kommer det en bok som heter "Mia- sanningen om Gömda." Denna bok är skriven av Monica Antonsson och ska  visa att Mias och Lizas böcker är fiktion, att det inte finns ett uns sanning i deras berättelse. Stämmer detta så blir jag... fan. Det är inte så att jag önskar någon ett sådant liv som beskrivs i "Gömda", inte alls. Men tänk hur mycket pengar dom dragit in på dessa böcker! Dessa mytomanböcker. Så talar en sann naiv och blåögd person, precis som om det är första gången i världshistorien som folk ljuger för lite klirr i kassan. Det ska iallafall bli väldigt spännande att läsa "Sanningen om Gömda."

[bokomslag+fult.jpg]

Godmorgon

Ny dag. Ny dag utan större planer. Har köpt en hårtoning som jag skulle behöva använda, vågar man sig på att göra det själv tro? En tripp till apoteket för att köpa fler näsdroppar till Leon är ett måste. Med eller utan nytonat hår. Städa skulle ju inte skada heller. El bombo-nedslago här hemma.
Jaa. Där har ni min dag i korthet.

Tack älskling!

"Pling på dörren". Vem kan detta vara? Funderar men blir inte klokare för det.  Bestämmer mig först för att inte öppna men nyfikenheten tar överhand. Bryskt sliter jag upp dörren, och dum som jag är glömer jag kolla i titt-hålet först. Så hundradelen innan jag får syn på den eller det som står utanför min dörr isar det till i hela mig. Tänk om det är en mördare/ våldtäktsman/ varulv/ tjuv som står där och bara väntar på att få göra någonting otäckt. Så här i efterhand skäms jag över vilken mes jag är. Mannen utanför dörren lämnar över en blomsterbukett, önskar mig en trevlig kväll och går. Min Mikael har skickat ett blomsterbud dagen till ära. Tack min älskade!


Nu är det bokat!

På fredag drar vi. Jag och Micke. Hotell är bokat och barnvakt är fixad. Idag har vi varit förlovade i 2 år, och det ska vi fira genom att skämma bort oss rejält till helgen. Ah. Bara lille snorvalpen kan sluta vara snorig så ser jag en väldigt avslappnad och alldeles...alldeles underbar fredag-lördag i Göteborg framför mig. God mat och dryck på fredagen, lång sovmorgon på lördagen. Detta är värd en rad med annars väldigt störande utropstecken!!!!!!!!! (Eller är det bara jag som känner en viss stress av att läsa en text med !!!!!!!!! efter var och varannan mening?)

Boston tea party

Var det någon som såg "Boston tea party" igår? Där visade dom iallafall en väldigt intressant/ helsjuk grej. Ett käklås. Tror att detta användes så sent som på 70-talet. Detta lås låste alltså käkarna så att man inte kunde öppna munnen alls mycket, vilket förhindrade att man kunde äta annat än flytande föda. Och detta ledde då till att man gick ner i vikt. Hm blir min enda kommentar till detta.

JA!

Tönt som jag är blir jag överlycklig när jag ser att "Halv åtta hos mig" kommer nu på kanal 4. Har en passion för matlagningsprogram av någon anledning. Vet inte varför, det är inte så att jag någonsin slänger ihop någonting avancerat. (Om man med avancerat inte menar varm macka med ost och champinjoner.) Svaret sitter nog djupt rotat i min matglada själ.

Svårhanterligt

Har så svårt att hantera det här med clementiner. Köpte hem en påse i förmiddags för att ha som mellanmål. Då var inte tanken att ett mellanmål skulle bestå av halva påsen, utan en mer normal mängd som en max två stycken. En stor eloge till min mage som inte reagerar det minsta. Härdad rackare det där.

Nu ska rutorna fram

Ja, nu ska kroppen min slimmas banne mig. Ska bli sund och nyttig. Jaja, jag vet. Jag har sagt det allt för många gånger för att det ens ska finnas en gnutta trovärdighet i det jag säger. Men nu känns det på riktigt. Får se om det känns lika verkligt i kväll.
I ALLAFALL. Har blandat en "matsmältningsraket", en röra man ska äta en tesked av före lunch och middag. Inspiration: Anna Skipper. Här kommer receptet på den vidriga smörjan:

1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk pressad citron
En knivsudd cayennepeppar
2 tsk vatten
1 msk honung
(Kan förvaras i kylen ca 3 dagar)

Detta ska tydligen sätta sprätt på matsmältningen. Andra fördelar ska vara att kroppen lättare tar upp näring och gurkmejan skyddar din lever samt sänker din kolesterolhalt.



Snor-maratonet fortsätter

Snorigt och dant fortfarande här hemma. Enda skillnaden är att Micke också blivit förkyld. och alla vet ju hur karlar är när dom är sjuka. Långa snörvlingar hördes från sovrummet innan herrn steg upp i morse. Inte av gråt utan av snuva. Han vågade inte säga det rakt ut, men jag såg hur han tänkte; "och ni kvinnor talar om att föda barn..."

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!