Vilken middag!


Vilken middag! Ugnsgrillat kycklingspett, tomat och fetaostsallad, avocado och några morotsstavar till det. Gott, lätt och nyttigt.

Åbäket åker fram!


I hopp om att kunna skrämma iväg eventuell magsjuka med en vitamin-kick släpar jag fram åbäket. Åbäket är vår fula, men ack så trevliga råsaftcentrifug.

Jag tager vad jag haver. Hade varit gott med lime och jordgubb. Menmen.

Var även tvungen att fånga mitt icke-tänkande på bild. Kan ju vara bra att samla saften i någonting. Jobbigt för ryggen att stå böjd över diskbänken och slicka i sig drycken menar jag.

Tillslut lyckades jag iallafall.

Förskräckt upptäcker jag...

Micke är en slängare, jag en sparare. När Micke städar håller han upp både det ena och det andra som han tycker att jag ska slänga. "Dom här skorna är ju jätteslitna" eller "dessa lampskärmarna kommer du ju ändå aldrig använda" säger han, medan jag har fullt upp med att rädda det som räddas kan.

I söndags hade Micke, som jag skrivit tidigare, en städdag i datorrummet. Han sorterade och rensade ur en massa saker som han tyckte var helt onödiga att spara på. Blir därför helt förskräckt när jag idag upptäcker denna, placerad på första parkett:


Tidsfördriv

Har ni inget att göra kan ni ju alltid kika in på vetgirig. Utmanar mig själv för fullt. Går inget vidare. Kurrar misstänksamt i min mage med. Hoppas innerligt att det inte är magsjukan som kommit på besök.

Levande blommor


Se och häpna! Älskar blommor som lever. Har inte så höga krav på mina växter som ni kanske märker.

Lyxfrukosten jag vill ha


Det här är precis en sådan här lyxfrukost jag hade i tankarna. Färsk frukt, juice, olika pålägg, nybakt bröd, kex och lite choklad på det. Givetvis är utomhus, i solen, det optimala stället att avnjuta detta på. Denna bilden är tagen på Minnas möhippa.

Nu ger jag upp

Nu ger jag upp. Har legat vaken sedan kl. 02.30 och försökt somna om. Väcktes av att Leon spydde (stackars mammas lillgris), och sedan dess har det varit helt omöjligt fortsätta sova. Så nu funderar jag på att ge upp, gå upp och äta frukost. Ah. En riktig lyxfrukost hade jag tänkt mig. Kanske skulle ta och pressa mig ett glas morotsjuice också? Ja, så får det nog bli.

Jag skulle även kunna:
* Vika in tvätt
* Duscha
* Baka bröd
* Noppa ögonbrynen


Finns ju en hel del kreativa sysslor jag kan ägna mig åt, denna arla morgonstund.
God morgon, god morgon.

Soppa och tidssnack

Då var denna arbetsdag över, och jag har precis slafsat i mig en massa soppa. Mycket gott. Kommer bli en tidig kväll, då min arma kropp inte vant sig vid sommartid. I går ville den (kroppen alltså) vara uppe jättesent, och i morse ville den ta en rejäl sovmorgon. Ogillar det här med att hålla på och mixtra med tiden, man blir ju helt förvirrad. Däremot skadar det ju faktiskt inte att solen lyser in genom mitt fönster så här på kvällskvisten.

God morgon

Frukost, en sista piff framför spegeln och sedan är det dags att gå till jobbet. Tittar ut och ser höst. Ja, det ser precis ut som en grå, kylig och regnig dag i oktober. Tråk, tråk, tråk.

God morgon!

Och så en titt på vädret

Och så en titt på vädret;

Onsdagen ser  väl lovande ut! Onsdag, oh onsdag, come to us.

Kalas och skrubbstädning

Idag har vi kalasat hos Lucas som fyller 1 år! Vilken stor kille han hade blivit... Mycket trevligt var det, med god tårta och goda kakor. Känner riktigt hur grädde och socker har placerat sig likt ett traktordäck runt min midja.
Nu lyssnar jag på när Micke stökar omkring i skrubben, aka datorrummet. Jag ser honom aldrig gå inför städning med samma glöd som när det gäller hans lilla kyffe. Fint.
Nej, nu ska jag passa på att vattna våra blommor medans jag kommer ihåg det!

Ps. Nu är jag ett steg närmare att komma igång med träningen jag tjatat om i över ett år. I hallen står det nämligen ett par sprajlans nya gympaskor som bara väntar på att få slitas ut. Beach 2009, here I come!

Hjälp!

Känner mig något bättre idag. Fortfarande halsont, men ingen feber. HJÄLP- kollade precis ut genom fönstret och ser en MASSA snö! Reaktion på det? Ja, dels blir jag chockad, och sedan blir jag även lite smått förbannad.
God morgon!

Nu har det nog hänt

Ok. Nu har det nog hänt. Halsen ömmar, huvudet bultar och lederna värker. Jag har nog blivit sjuk. Det enda som hjälper nu är choklad och ett varmt täcke. Täcke har jag ju, men var är min choklad...?

En dag i Svaneholm

Har spenderat en dag i Svaneholm, hos vännen Nelly och gullungen Ninya. Jag och Leon blev bjudna på lunch, en jättegod fisk. Detta ska jag laga åt Micke någon dag tänkte jag, och låtsas som att jag bara höftat lite med ingredienserna.
"Naaa, jag tog bara vad jag hittade i kylen, och så blev det det här." ska jag svara när han imponerat frågar var jag fått receptet ifrån. Han kommer troligen genomskåda mig direkt då det ska vara räkor i maten, vilket vi aldrig har hemma i vanliga fall. Hmm.

Leon fick prova Ninyas prinsessklänning.


Grattis Jasmine!

Grattis söta Jasmine på 3-årsdagen! Tänk att du varit så här liten. En liten bebis!
Nu är du stora tjejen... Tiden går bra fort!

Hipp hipp hurra, hurra, hurra! Några gamla kort på stolt morbror, stolt tant Jennie och gullig bebis-Jasmine.


Ödet sände våfflor till mig

Senare igår kväll hittade jag en våffelmix i skafferiet, och jag förstod direkt att det var ödet som sänt denna förpackning till mig. Så det blev både en och två våfflor med grädde och sylt. Mår fortfarande lite illa faktiskt.´

God morgon!

Vårfrudagen

Inte en enda våffla har det blivit idag, våffeldagen och allt. Eller vårfrudagen kanske jag ska skriva. Har inte varit källkritisk men:
"Våffeldagen är från början en ren missuppfattning av namnet Vårfrudagen. Eftersom våfflor är så gott har vi med glädje fortsatt förära våfflan en egen dag den 25 mars. Ända sedan 1600-talet! "
Jasså, där ser man.

Stig-Helmer?


Stig-Helmer, är det du...?

Ironi


Kul! Verkligen! Verkligen så jäkla roligt med snö...

Bjud mig på din konstigaste maträtt!

Kanelbulle med kaviar. Ketchup på stekt ägg. Lingonsylt till stuvade makaroner. Här har vi några exempel på hur min pappa gillar att "piffa" till sin mat. För mig helt obegripliga kombinationer, men för honom en god måltid. Micke visade mig hur chokladpudding ska ätas- inte med vispad grädde utan med vaniljsås. Kanske är vanligt, vad vet jag, men inget jag stött på tidigare. När jag och Hanna var små åt vi knäckebröd med tandkräm på. Inget jag vill rekomendera er, men en konstig kombination var det allt! Vi drack även "lingelongemöck" (lingon med mjölk,givetvis pappas påfund)
Hur tokar ni till eran mat där ute i stugorna? Bjud mig på din konstigaste, men goda maträtt!

Grattis Fritte

Grattis syster! Idag fyller Frida 19 år. Jag kom ihåg det igår, men i dag var det som bortblåst. Det slutade med att Frida ringde och påminde mig. Jag är pinsamt dålig på att komma ihåg födelsedagar (men bättre sent än aldrig, eller hur kusin Micke?) Ja, jag är faktiskt riktigt dålig på att komma ihåg saker över huvudtaget. Mitt minne är inte vad det borde vara.
Iallafall. Idag blir alltså lilla, lilla Frida hela 19 år. Väldigt märkligt. Hon kör bil, är ute på krogen och slutar snart 3:an på gymnasiet. Hur kunde hon bli vuxen helt plötsligt? Minns det som igår när jag som elak storasyster slog henne i huvudet, försökte bli av med henne när jag lekte med mina kompisar, och lurade i henne en massa strunt. Nu är det tvärt om, Frida slår mig, försöker "tappa bort" mig om vi går på stan och... nej. Hehe. Det skulle hon aldrig våga. För hur gamla vi än blir är det jag som är storasyster. Och det är vi äldre syskon som har makten.
Ett stort grattis än en gång älskade syster!


Nu ska jag slänga mig i sängen med en bok. Leon är sjuk igen, och vi har varit uppe stora delar av natten. Hoppas det blir mer sömn denna natt!

Jag och Gwen

Naren är brutal. Känner mig lite som Gwen Stafani när jag svassar omkring här hemma med klarröda läppar. Utöver läppfärgen är väl inte likheterna så många. Det skulle väl vara hudfärgen också, men mitt ansikte är dock inte sådär porslinsvitt. Det lutar mer åt det blåvita hållet.

Du och jag Gwen...Du och jag.

Ansökan

Denna roliga ansökan hittade jag på http://jacobbengtsson.blogg.se/

Bästa Bensinmack,

Efter många turer fram och tillbaka har jag till sist bestämt mig för att söka den utannonserade tjänsten som butiksbiträde på Statoil i Södertälje, trots att dess arbetsuppgifter egentligen ligger under min standard.
När folk tittar på mig så ser de en härförare. De ser en hjälte och en uträttare av stora dåd. I ödmjukhet brukar jag tillrättavisa dem och förtälja att jag, precis som de, är en varelse av kött och blod. Jag, precis som de, känner smärta, glädje, sorg och ja, till och med ilska.


Jag vill att ni, i egenskap av framtida arbetsgivare, inte skall känna er förlägna i min närhet. Icke heller skall ni tveka att ställa frågor eller att granska mitt arbete (även om försöken att hitta fel kommer att visa sig vara fruktlösa). Jag vill att ni ska veta att jag inte på något sätt ser ned på er, utan kommer att se mig själv som en lagspelare. Trots mitt överlägsna intellekt, trots min outsägliga godhet, charm och stil, kommer jag att se på er som mina gelikar. Detta är vad sant lagarbete handlar om.


Gällande min kompetens för tjänsten råder det inga tvivel. För min insats som butiksbiträde kommer ni att betala mig 35 000 kronor i månaden - en föga ansenlig summa som jag i ödmjukhet kommer att acceptera trots mina breda och ytterst avancerade kvalifikationer.


Jag ser fram emot ett snabbt svar.

Med vänlig hälsning
Fredrik Jansson



 

Hej Fredrik Jansson,

Ditt CV fanns inte med i din ansökan. För att vi skall kunna utvärdera din eventuella lämplighet vill vi ha en meritförteckning.

Mvh
Stina Rosbladh, Butikschef
Statoil, Södertälje



 

Lilla vän,

Trots upprepade uppmaningar om att inte känna eder förlägna inför min överlägsenhet, förnimmer jag att du hyser överdriven vördnad för mig. Jag har aldrig bett om att bli dyrkad - aldrig har jag gjort anspråk på att trona på eder lovsång, aldrig har jag bett om att få rida in i er heliga stad på palmblad. Jag vill att ni kallar mig vid förnamn blott, ty mitt i min genialitet är jag ock en anspråkslös man.

Vad gäller min meritförteckning så förstår jag att detta endast är ett sätt för dig att visa mig överdrivet intresse, fullt i linje med din ovan nämnda vördnad. Jag kommer att bortse ifrån detta misstag från din sida, och börja arbeta på tisdag eftermiddag.

I egenskap av butikschef bör du icke känna dig hotad av mig, eftersom mina ambitioner är av en annan värld.
Med vänlig hälsning
Fredrik Jansson



 

Hej Fredrik,

Du verkar inte ha en speciellt bra verklighetsuppfattning. Vi säljer bensin och dumlekola. Med andra ord behöver vi ingen Dostojevskij här. Tack för din ansökan.

Med vänlig hälsning
Stina Rosbladh, Butikschef

Statoil, Södertälje



 

Bästa Stina,

Dina lovord är förvisso smickrande, men kom i ihåg att jag icke själv har kallat mig för en Dostojevskij. En Dickens, visst, kanske till och med en Goethe! Men den ryska björnens oantastliga skärpa jämför jag mig icke med.

Ni behöver inte tacka för den tid ni har tagit i anspråk för mig, ty min generositet överglänser min karriärslystnad.

Jag må nu vända mig till Preem.
I kärlek
Fredrik Jansson


Dagen i bilder

Lite bilder från dagen. Det tog oss över 40 minuter att hitta en lekplats som inte var överfull av barn. Och vilket litet guldkorn vi fann! Helt öde, så Leon kunde välja och vraka bland gungor, ruschkana och sandlåda.




Det är jobbigt att leka. Här powernapar lillgrisen i det fria.

På vägen hem hände det. Jag utförde en väldigt vårig handling. Håll i hatten...

Jag hängde av mig jackan! Vilken känsla.


Återkommer...

Leons ögon börjar återgå till normal färg och form. Skönt. Och när han tagit sista dropparna i kväll innebär det att han inte smittar längre. Så i morgon blir det dagis igen!
Återkommer med härliga solbilder lite senare.

Hoppas, hoppas, hoppas

Solen fortsätter att lysa vackert utanför mitt fönster. När Leon vaknar från sin förmiddagslur är det dags för lunch, och efter det ska vi kasta oss ut i det vackra vädret. Man kan ju alltid hoppas på att man får lite färg i det nu likbleka ansiktet med. Hoppas, hoppas, hoppas...
God förmiddag!

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

Vilken dag mina vänner! Hoppas ni har haft det lika fint som vi. Dagen började med en lunch tillsammans med Micke, Leon och pappa. Leon stilade inför sin morfar och visade vilken baddare han är på att kladda runt med sin mat. 
Efter detta mötte jag och Leon upp Johanna på lekplatsen. När Leon lekt av sig gick vi vidare hem till Johanna, där det bjöds på hembakt  bröd och bullar. Sedan blev det en till tur på lekplatsen innan vi begav oss hemåt.

SOL, Å HÄRLIGA SOL!

Dagens bild. Leon går lyckligt omkring i det fina vädret, men precis när jag ska fånga detta på bild gör han en praktvurpa. Han blir liggandes raklång på rygg, tyst, förvånad men i övrigt inte nämnvärt berörd.


Alvina och Amir

Hittade en namngenerator på nätet. Om mitt och Mickes framtida (inget på gång här inte!) barn blir en tjej ska hon tydligen heta Alvina. Och om det istället blir en pojke ska han enligt sidan heta Amir. Intressant.
Vad kommer era barn att heta?

Tatten tycks vara livet

Leon har fått en ny passion. Dels har vi ju taktbrrrn (traktorn) som är mycket populär. Sedan har vi kackan (ankan) som han tjatar om hela tiden. Nu är han även överdrivet förtjust i tatten (vatten.) Han vill dricka tatten, leka med tatten, titta på tatten och se på när mamma dricker tatten. Han vill in på poooa (toaletten) och spola med vattenkranen där, och när vi äter mat pekar han lyckligt på sin mugg och ropar TATTEN!


Diskar så duktigt!

Man blir törstig av hårt arbete!

Slutligen ett avkopplande fotbad efter allt slit!

Våffeldagen

Ah. Mätt och belåten efter ett gäng våfflor. Givetvis med sylt och grädde. Jag kom hem efter jobbet, stövlade in till mamma, Frida och Leon och fick både våffla och kaffe serverat. Ha? Inte nog med att mamma ställer upp som räddaren i nöden och passar Leon då han inte kan gå till dagis med ögoninflammationen. Hon skämmer även bort sin lilla dotter med goda onyttigheter också.

Familjen rådjur

Måste berätta om mitt möte med familjen rådjur. Igår kväll smet jag upp för att ta mig en frukt. Slängde en blick ut genom köksfönstret och såg fyra varelser stå precis utanför. Innan jag identifierade föremålen hann jag bli lite rädd. Vad kunde det vara för stora bestar som befann sig utanför vår lägenhet? Såg dock ganska snart att det inte handlade om någonting annat än en söt rådjursfamilj.

Ser ni dom? Nej, inte jag heller. Men dom står där, jag lovar. Hann inte rengöra
linsen innan dom skuttade vidare.

Gårdagen och dagen

Kvällen igår var jättemysig! Vi gick till ett indiskt ställe, och jag beställde in grillad vitlökskyckling, med grönsaker. Jag lyckades även roa mina bordskamrater kungligt när jag skulle beställa öl.
Servitören: - En 33 eller 60? (Med utländsk brytning)
Jag: - Eh, jaa. Vad är det för skillnad?
Servitören: (Med en mycket pedagogisk röst) - 60 räcker längre!
Det var alltså hur många cl jag ville ha han hade frågat. Alltid roligt när man kan roa andra.
Har tyvärr inga bilder att bjuda på från kvällen. Låt fantasin flöda, och föreställ er mig, blodröd om öronen av lite stark mat, och rosig om kinderna efter min genanta ölbeställning.

Idag var det tänkt att vi skulle på 25-årskalas, men då Leon har ögoninflammation blir vi hemma. Onödigt tyckte både vi och födelsedagsbarnet att han skulle smitta ner alla andra. Han väljer verkligen sina dagar, den där Leon, när han ska vara sjuk.

God förmiddag!


Morrn morrn

Håhå jaja. I kväll ska jag ut och äta med jobbet. Ska bli roligt! Undrar vad det blir för ställe... Det enda jag önskat är "inte sushi och inte starkt". Jag försökte lära mig det här med sushi, men det gick inget vidare. OCh stark mat har jag heller inte förstått mig på ännu.
Nej, gó vänner. Dags för lite morgonpyssel här hemma.
Morrn morrn!


The negodil has spoken

Då var det kväll, och inget roligt verkar det gå på tv:n. Mår lite lätt illa av mina nyttiga popcorn jag precis ätit, och funderar på vad jag ska göra härnäst. Städa? Nä. Duscha? . Kolla tv? . The negodil has spoken!

Blivande trummis i ett känt band som tjänar multum?

Idag har vi spelat på Leons nya trummor.

Någon gjorde sönder stativet. Ok, det var jag. Blev lite för ivrig.

Leon lät sig inte stoppas, utan fortsatte trumma på. Morfars talanger ligger nog i generna, för det lät riktigt bra.

Avslutningsvis körde han "bongo-style", och himmel vad dom knubbiga små händerna smattrade!

Väderbilder

Kabeln till mobilen så att jag kan föra över bilder är återfunnen. Den var strategiskt lagd i sovrummets ena hörn, bakom våra sällskapsspel.

Från detta...

...till detta på bara några timmar. Hur kul ä dä? tänker jag för mig själv, på samma dialekt som tanten i reklamen för... ja, vad hon nu gör reklam för.

BVC

Då har vi varit på BVC! Allt såg bra ut, och Leon följer sin kurva precis som han ska. Mammas och pappas perfekta kille.
Underbart väder idag, och vi har passat på att promenera i solen. Nu ska det bli gott med en kopp kaffe. Sedan får vi se vad som händer denna vackra torsdag...

God morgon

Snart är det dags att bege sig mot jobbet. Saknar solen idag, men vem vet, den kanske kikar fram lite senare. Har varit duktig kicka och ätit en grötfrukost. Känns bra, känns bra...Något som inte känns så bra är min stackars nacke. Jag måste ha sovit i en väldigt konstig vinkel för damn vad den ömmar! Så. Fick jag sagt det med.

God morgon!

Ska vi säga det i kör?

Ska vi säga det i kör? Ja, det tycker jag att vi gör:

DESPERATE KL. 21!

Solig dag!

Vilken dag! Sol och inte allt för kallt ute. Blev svettigt när jag var ute och gick, och jag kände nästan för att ta av mig jackan. Men bara nästan. Hade gärna visat er bilder från idag, men någon (läs förmodligen Leon) har slarvat bort min telefonkabel som man för över bilder med. Vägrar erkänna att det är jag som varit i städartagen och lagt den på något "smart" ställe.

Tingeling

Av alla dom låtar jag hört under Melodifestivalens deltävlingar är det "Tingeling" jag går och nynnar på idag. Tiiingeliiing, tiiingeliiing spelas om och om igen i mitt huvud, på släpig göteborska. Väldigt irriterande.

Godmorgon!

Madde, this is for you

Jag och Madde har vuxit upp tillsammans. Lekt ihop som små och... nej, nu ljög jag. Däremot har vi umgåtts mycket i våra tonår och även nu, när vi passerat 20 med råge båda två. Tror jag träffade henne första gången när jag var 12, och det blir ju en herrans massa år sedan om man tänker efter!
Madde har många kvaliteér, och det jag skulle vilja börja berömma henne för är hennes matlagning. När hon kommer in i ett kök förvandlas hon till Mc Gyver och lyckas utan problem svänga ihop en välsmakande middag på några makaroner, en sill och en citron. (Just denna kombinationen har hon aldrig bjudit på, men hon skulle säkert kunna få det att smaka gott.)
Sedan har jag väldigt roligt med Madde. Vi har haft mycket kul tillsammans, och det är alltid härligt att umgås med folk som bjuder på sig själva. Vad mer kan jag säga... Tävlingsinriktad och envis är hon! Det är nog ett släktdrag det där, tror bestämt att hon ärvt det från storebror sin.

Här är hon ju, svägerskan, tillsammans med kusinerna bus!


Och vinnaren är

Tävlingen är avslutad. En gissning värd att uppmärksammas är Cissis;


Jag tror att det är en scwetchisk sparvvinge, som du har blockat, kammat och ungsbakat.... sedan har du smörjt in den i smör och plattat till... "snörtussen" är en bit du missat...
Jag vill att mitt inlägg ska handla om grodlör, sniglar och porrfilm...=) ha en superdag// PUSS

Du var ju så nära Cissi!
Den som tog hem det hela är Madde! Tjowooho. Grattis och ryggdunk! Luta dig tillbaka och njut, av ett inlägg tillägnat bara dig...

5 minuter senare.
Måste äta först, kan inte koncentrera mig på något annat än vad som kan tänkas finnas i mitt kyl.


Gissa bilden

Hakar på trenden. Jag lägger upp en bild och ni ska gissa motivet! Är den här alldeles för lätt...?
Den som gissar rätt först får ett inlägg tillägnat sig. Tänka sig, vilken ära!

För att fortsätta vara alert

För att fortsätta vara alert efter jobbet ska man inte sätta sig ner när man kommer hem. Jag var pigg på jobbet, pigg i bilen hem från jobbet, pigg när jag kom in i lägenheten. Så fort jag satte mig ner i köket blev jag svintrött. Pam sa det så kunde jag bara sitta och gäspa hela tiden. Det var den jäkla stolens fel alltså...


Godmorgon

Dåligt väder till trots är jag pigg och alert denna morgon! Beror nog på alla nyttigheter jag åt igår (chips och choklad.)
Snart dags för frukost, sedan lite piff och efter det är det jobba som gäller. Yes, så ser min morgon ut. Men innan jag gör någonting mer ska jag fylla på min kaffekopp.

Godmorgon

Utmanad

Hanna har gästbloggat hos Optikern och utmanat mig.

Tre jobb jag har haft: Har bara haft två. Sommarjobb på Parker. Direkt efter skolan började jag på Elgiganten där jag är kvar än.
♦ Tre platser jag har bott på: Göteborg, Skene, Svaneholm.
♦ Tre saker jag gillar att se på TV: Desperate, The mentalist, halv åtta hos mig.
♦ Tre favoriträtter: Potatis i alla dess former, risgrynsgröt på julen, diverse flötmat.
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Trivs alldeles ypperligt där jag är just nu. (I soffan med Micke)
♦ Tre personer jag utmanar: Alla som vill.

Ingen intressant läsning

Kom hem från jobbet för en stund sedan, och energin är näst intill obefintlig i min kropp. Att det har börjat småsnöa gör inte saken bättre. Jäkla snö till att vara ihärdig.
Har väl inte så mycket mer just nu. Nej. Dags för en frukt och en bok tror jag allt.


Twix i big pack

En jobbig sak på min arbetsplats är att vi säljer choklad. I 10-pack. Idag kunde jag inte hålla mig, och köpte mig ett big pack Twix. Försökte skänka bort choklad till mina kollegor då jag vet att det annars lätt slinker ner både en och två bitar för mycket. Men ooo, neeeej, sa dom alla. Beach 2009 är ju snart hääär. Min lycka över det nyinköpta godiset försvann. Glädjedödare.

Vårväder idag

Fint vårväder vi haft idag. Typiskt att solen vägrade visa sig när vi var ute och lekte. Precis innan vi kommit ut, och direkt efter vi kommit in lös den som aldrig förr. Under tiden vi var ute gömde den sig blygt bakom gråa moln. Men men. Har väl inte så mycket mer att tillägga... Nej, det får räcka här.

En bild säger mer än tusen ord


En sådan i blått!


Hade passat helt perfekt i vårat köksfönster. Hortensia heter den visst. Vacker!

Är det jag som är trött...

...eller är det här jättekul?

Ett par från Malmö satt och åt frukost på ett hotell, och där satt också ett par från England och ett par från USA.
De hörde först engelsmannen säga:
- Can you pass me the sugar, sugar!
Det var fyndigt tänkte skåningen. Sen hörde han amerikanen säga:
- Can you give me the honey, honey!
Skåningen tänkte att detta var genialt. Han försökte tänka ut något liknande att säga till sin fru. Till slut kom det:
- Kan du ge mig mjölken, kossa!

Att tänka på innan du skaffar karl

Hittade en rolig text på nätet, här i förkortad version.

Brukskarlar, att tänka på innan du skaffar karl.

Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.


Go mörra

Städningen som jag inte "hann med" i går är gjord och det luktar härlig citrus i vår lägenhet. Nu saknar jag bara blommor i vårt köksfönster. Vackra vårblommor i fina färger, och gärna lite fina örter eller annat ätbart i snygga krukor. Det tråkiga med dom örter jag haft är att dom börjat sloka nästan direkt.
Är det någon som har tips på någon ört eller annan ätlig krukväxt som står sig?

Duschen har ropat på mig i flera timmar nu, och snart är det dags. Ska bara samla lite mer kraft. Mycket ansträngande att släpa sig in på toa, saxa in i duschen och vrida på kranen.

Go mörra.

I sin mors fotspår



Leon går i sin mors fotspår och krossar tallrik som om han aldrig gjort någonting annat.

Städsuget som försvann

En märklig känsla infann sig hos mig i eftermiddags. Samtidigt som jag jobbade började jag känna ett enormt sug efter att städa hemma. På väg hem började känslan avta men jag bestämde mig ändå för att "nu ska här röjas."
Nu har jag varit hemma i ett par timmar och har inte ens diskat upp efter middagen. Städsuget är som bortblåst och jag har en massa ursäkter till att inte lyfta ett finger. Eller ursäkter och ursäkter.Anledningar menade jag.

Vårtecken


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!