DATORFNATT

MIN DATOR HAR FÅTT FNATT: NÄR JAG SKA GÖRA PUNKTER BLIR DET ISTÄLLET : OCH FÖR ATT FÅ SMÅ BOKSTÄVER MÅSTE JAG TRYCKA IN CAPS LOCK: så här: detta är inte ok: jag vill kunna göra punkter igen: hilfe:


Jul på Liseberg

Medan jag samlar krafter för att rota adventspynt visar jag er bilder från gårdagen på Liseberg.

En suddig bild på släkten. Ser ni dom?

Givetvis var jag tvungen att köpa MEGABULLEN. Frida posar glatt.

Leon spanar in alla tomtar. Leon gillar tomtar. Väldigt mycket. Leon gillar tomtar
så mycket att jag under kvällens gång antagligen sa "ja, vi ska se om vi ser någon
mer tomte" 
en miljard gånger.


Stolt och lyckligt förklarade Leon för alla andra barn att "deeet är kaniiineeen!"


Glada systrar, och glad Leon som åker karusell med pappa.


Samlar krafter

Adventspyntet är spårlöst borta. Misstänker starkt att det ligger längst in, längst ner i förrådet. Samlar just nu en massa krafter för att orka börja gräva. Funderar samtidigt över hur många släpkärror med förrådsskräp vi skulle kunna fylla.


Kär

Jag blev lite kär i den här från Indiska:
Stråla t-light

Det samma gäller denna söta ljuslykta:
Opal t-light

Rörig text om en rörig eftermiddag

Vilken rörig eftermiddag. Planen var att enkelt och lätt bli vaccinerade.

Först och främst fick vi irra runt grymt länge för att hitta parkering. När detta var gjort räckte inte mina mynt till någon vidare parkeringstid, så med Leon på armen började jag gå mycket raskt för att vi skulle hinna få vår spruta utan att få någon p-bot. "Mamma spring!" domderade Leon barskt och redan här var jag rätt svettig av både ansträngning och stress. När vi kom in på vårdcentralen upptäckte jag att Leon tappat sin ena sko. Skit med. Orkade inte bry mig allt för länge då jag upptäckte ett annat problem- alla andra människor som också hade tänkt få sig lite vaccin. Medan jag fyllde i papper som sjuksyster skulle ha sprang Leon runt mig i sin ena sko, och folk slängde medlidsamma blickar åt hans håll. "Stackars pöjk, bara en sko i det här vädret" tycktes dom tänka. När papprena var ifyllda och inlämnade började den riktiga stressen. Då väntetiden beräknades vara minst en halvtimme bestämde jag mig för att vi skulle ge oss ut på skojakt, samt ordna med mer mynt till parkeringen. Med Leon på armen igen galopperade jag ut i regnet ömsom spanandes efter en svart liten känga, ömsom funderandes på vart vi kunde fixa pengar. 

Paus. Andas. För att göra en lång historia kort: (Känner att det behövs då jag har en känsla av att denna text är rörig som den är.)

Skon låg kvar i bilen.
Jag lyckades ordna pengar till parkeringen.
Vilket jag inte hade behövt då det var vår tur precis när vi kom tillbaka till vårdcentralen.

Tänker inte ens berätta om det fortsatta kaoset när vi skulle till apoteket efteråt...

Spindelmannen


Endast det bästa är gott nog åt spindelmannen-
här har Leon stoppat om honom med napp och filt.

Galet

Just nu är jag galet kaffesugen. Kaffet är galet slut här hemma, och Leon sover galet gott. Vilket gör att jag inte kan sticka till affären som den galning jag är för att handla.

Frågor

Hittat på Åsas blogg.

Nämn något som gjorde dig glad igår: När jag slutade jobba och fick komma hem till min familj. Och när jag hittade mina nycklar som varit spårlöst försvunna (låg i väskan, helt otippat.)

Vad gjorde du för 15 min sedan: Byggde ut på mitt facebook-café.

Det sista du sa högt: Vad sa du?

Det senaste någon sa till dig: Nu är Micke i mitt lag.

Vad gjorde du klockan 8 i morse? Drack kaffe.

Vad har du druckit idag: Kaffe, vatten, cola och cola light.

Vad var det senaste du åt: Bröd.

Vad var det senaste du köpte: Sallad från Max.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun.

Vad är det för väder hos dig nu: Regn, what else?

Godaste glassmaken: pecannöt/kola?

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag tror på attraktion vid första ögonkastet.

Sover du tungt: Nej, inte längre.

Drömmer du mardrömmar: Det händer.

Trivs du med ditt jobb: Ja. Skulle dock inte tacka nej till att vinna 70 miljarder (skulle nöja mig med en något nättare summa med för den delen) och kunna jobba när man känner för det.

Favoritklädsel: Mysbyxor och t-shirt.

Favoritlåt just nu: Hm.

Vad ser du om du tittar till höger: Tvn.

Vad gör dig glad just nu: Att bara få sitta här i soffan och glo.

Vad ska du göra härnäst: Tvätta bort sminket.

Höger eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Trött med lite huvudvärk. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk.

Favoritgodis: Alla godissorter hör till mina favoriter. Förutom geléhallon och annat trams.

Kläder just nu: Mysbyxor och linne.

Sommarplaner?: Att bli brun.

Hur många kuddar sover du med: Så många jag kommer åt. Vi har 2 kuddar var i sängen, men då Micke sover väldigt djupt är han ett enkelt offer att sno kuddar ifrån.

Spelar du något instrument: Fiol, piano, gitarr...harpa. Nej. Men jag är rätt bra på guitarhero!

Morgon eller nattmänniska: Tja. Är för det mesta trött både morgon och kväll=).

Vad är viktigast för dig: Leon. Micke. Och mina andra nära och kära.

Är du kittlig: Ibland.

Snarkar du: Nej, det tror jag inte.

Stjärntecken: Vattuman.

Äckligaste insekten: Spindlar.

Längtar du mest efter just nu: Sängen.

80-tal

Helgen bjöd på 25-årsfest. Min kusins fru Anne fyllde 25, och det firades i bästa 80tals-anda. Av någon konstig anledning fastnade inte självaste födelsedagsbarnet på bild i min kamera, så jag fick sno en bild från Madde Larssons facebook.




Frida och Malin t v, och så har vi mig t h.

Tobbe klöster t v, och t h ser vi Fridas partytrick.



Ja vi var utklädda. Nej jag kände mig inte särskilt snygg i axelvaddar. Och ja, Tobbes namn är härmed Tobbelina.


Pyssel

Jag och Leon pysslade med trolldeg i veckan.

En hel liten familj knådade vi ihop.


Leons spindel blev finast, helt klart.

Jag och min kopp

Jag har lärt mig att arbeta med enbart en hand på morgonen. Jag plockar fram strumpor med vänsterhanden, jag brer macka med vänsterhanden, jag fixar håret med vänsterhanden, jag bäddar sängen med vänsterhanden. I höger hand sitter min kaffekopp som gjuten, jag och min kopp är ett.


Transformers

Transformers dundrar i vardagsrummet. Jag hör Micke ropa lyriskt: "kolla nu Leon!", "där är Optimus!" och "titta roboten!". Leon sitter som ett ljus brevid sin far i soffan.
När jag och Micke tittade på den igår kväll (ja, det är andra gången på inte ens ett halvt dygn som Micke kollar på Transformers 2) frågade han mig ivrigt "känner du igen honom?" och pekade samtidigt på en svart bil. Eh. Nej. Det är ju Iron hide! sa han med en självklarhet i rösten. Jo men just det. Hur kunde jag glömma hur Iron hide ser ut?.

Förnekelse

Nu är det någon knäpp människa som varit i farten. Denna människa har krypt mina byxor! Det stramar och trycker i midjan, och man ser vadernas konturer som om det vore nylonstrumpebyxor jag hade på mig. För inte kan väl mina byxors krympande ha med min frånvaro på gymet och närvaro med handen i godispåsen att göra? Nej. Tänkte väl det.

Ska gå ut och sätta en arg lapp i trappuppgången:
Till den det berör. Ge fn i att smyga ner i tvättstugan på min tvättid och slänga in mina jeans i tumlaren!


Jag är rätt bra på förnekelse faktiskt.


Jäkla finne

En djup smärta över ögonbrynet. Ett rött och eländigt område som pulserar. Det gör så ont att jag får lust att lipa litegrann varje gång jag rör på mina pannmuskler.

Jäkla finne.


Årets regnigaste dag

Idag måste det ha varit årets regnigaste dag. Inte en sekunds uppehåll har det varit. Som boråsare borde man väl vara ganska härdad, men visst känns det trist. Nu vill man ju ha snö, vitt och gnistrande utanför fönstret. Inte regn, grått, och blött.
Efter jobbet tog vi en tur på Knalleland, och vad såg vi där? En naken militär. Nej. Men en massa julgranar och fin julbelysning. Vädret tog liksom udden av allt det där mysiga, och pyntet kändes mer som en ironisk handling.

Håller tummarna för att snön ska ha fallit i morgon bitti när vi vaknar.


Titta vad härligt!


Leons mellanmål



Ja ni ser rätt. Han har smörat sin gurkbit. Mycket osmakligt om ni frågar mig.

Mor och son i team

Som jag skrivit tidigare, bland annat här och här på bloggen är jag inte överförtjust i högtalarna Micke valt ut till vardagsrummet. Nu visar det sig att Leon, i hemlighet, arbetat sida vid sida med mig för att bli av med dessa as.

Denna sten hittade Micke i ena högtalaren. Sorry Leon, uppdrag förstöra fula högtalare misslyckat. Bättre lycka nästa gång.

God morgon

Klockan är halv 11 och jag har redan hunnit få i mig för mycket kaffe. Bra där! Just nu är jag i stort behov av att fräscha till mig. Ni vet det dom där basgrejerna- duscha, klä på mig annat än mysdressen, borsta tänderna. Istället sitter jag här i smörfrisyr och suckar över regnet utanför fönstret. Ett tu tre, på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det och NU SKA JAG TA TAG I MIG SJÄLV.

God morgon.


Hahaha


Fikan

Innan jag säger godnatt måste jag ju bara berätta om fikan på jobbet idag. Julmust och pepparkakor! I ren eufori halsade jag två glas must, och jag åt sjukt många pepparkakor på sjukt kort tid.

Efter det mådde jag som en prinsessa.

Bilder från Universeum

Kabeln till kameran är återfunnen. Den låg prydligt i sin låda. Där den inte legat när jag tidigare letat. Någon som skämtar med mig aprillo?


Hanna och Leon åker scooter.

Diverse påhitt.

Polisbil och fiskar. Himmelriket för Leon.


Ärtsoppa och Universeum

Vilken fin dag vi har haft! Bussresan gick otroligt bra faktiskt. Åka buss, roligt! sa Leon upprepade gånger, och det var först mot slutet av resan som jag började misstro honom. Myror i brallan so to speak. Iallafall. Väl framme i storstaden blev vi bjudna på hemlagad ärtsoppa (Hanna dear, kan du maila receptet?) och pannkakor. Sedan begav vi oss till Universeum. Vi red bland annat på en mekanisk häst, kollade in i mörka grottor, fångade virtuella handbollar, satt i lastbil och polisbil, gick i en vattentunnel, beskökte ett rum där det blåste storm, såg en massa exotiska djur, kollade på en plastgroda som Leon blev otroligt fäst vid... Ja, full rulle.

Min kabel är fortfarande inte återfunnen, så jag kan tyvärr inte bjuda på bilder från dagen. Och nu orkar jag inte skriva ett ord till här. Godnatt!

Idag åker vi till Göteborg

Nu sitter jag här och håller tummarna för att Leon vill sova en extra tidig frukost. Det är nämligen så att vi ska åka buss till Hanna och Johan idag, och då vill jag helst att Leon ska vara pigg och glad. En övertrött och trotsåldersstinn Leon är inte att leka med. Speciellt inte på en buss. Jag har packat väskan full med här-får-du-om-du-sitter-still-och-är-snäll-bananer, och favoritböckerna Julstrumpan och Mamma mu. Så nu lyssnar jag till hans mumlande innifrån sitt sovrum. Håller tummarna för att han snart ska inse hur skönt det hade varit att sluta sina blå för en stund...
Det här med trotsåldern. Leon har tidigare haft gnällperioder, då han varit extra bestämd. Men nu. Allt är neee. Ska vi klä på oss? -Neee. Kom så borstar vi tänderna! -Neee. Nu byter vi blöja. -Neee.

Tur att han är så förbannat söt.

Jaa...

Det finns fler stjärnor än antal ord som alla människor som någonsin levt har yttrat.

Filura på den ni.

Fars dag

Snart ska Leon göra en lyxfrukost till sin pappa. Det är ju fars dag och då får man slå på stort. Han hade tänkt slänga ihop en omelett, och göra goda smörgåsar till. Han har redan målat en teckning med mat, en gris, en katt och en blomma på. Den ska pappa få när han vaknar. Tyvärr är kabeln borta till min kamera, så jag kan inte visa er mästerverket.

Ska snart ringa till min älskade pappa och önska honom en fin dag.

Måste skryta lite om min son. Han har lärt sig räkna till 5. Oftast får han till det- eeeen, pooo, teee, pyyyra, pem. Så duktig, min lilla älskling.


Leon för ett årsedan. Knak knak. Vad var det? Jo, det var Leon som växte. Hehe, nej, den var dålig.
Här har han iallafall piffat till sig med mammas sjal, då hans halsduk var spårlöst försvunnen vill jag minnas.


Krokodiljägaren

Jag och Leon har precis kollat på ett avsnitt av krokodiljägaren. Leon tittade med stort intresse, och jag frågade honom om det är någonting han själv kan tänka sig hålla på med i framtiden. Fånga vilda, farliga djur med bara händerna. Tänkte sedan efter lite, tänk om Leon får ett farligt jobb eller intresse när han blir äldre. Tänk om han varje helg är ute på farligheter- hoppar bungy jump, klättrar i farliga berg eller ve och fasa går i krokodiljägarens farliga spår. Tänk vad mitt hönsiga mammahjärta kommer slå!

Ska redan nu börja prata om fördelarna med frimärkssamling.



Fokus på min vän

Det är tyst och ganska mörkt. Jämte mig i soffan har jag en av mina allra bästa vänner- en stor godispåse från Hemmakväll. Det enda som saknas i min perfekta godisblandning är romkulor. Why, why har dom slutat sälja dessa delikata små underverk? Jaja, skit i det nu. Jag får helt enkelt hålla tillgodo med hallonmattor, center, twix, geisha...ja, ni hör ju. Dags att fokusera på min vän igen.

Små och blöta

Jo men visst är det snöflingor som yr utanför fönstret! Dom är jäkligt små och jäkligt blöta och kanske borde dom istället kallas för "duggregn", men det skiter vi i! För nu är julen här!

Snart.

Blablabla

Då var det söndag igen då. Helgen har varit mycket fin! Gårdagen spenderade vi hemma hos Mickes syster, där det bjöds på god mat och söta, utklädda ungar. Leon däremot vägrade bära slängkappan jag egenhändigt knåpat ihop av en gammal t-shirt. Han ryckte och slet i det stackars tygstycket, tyckte väl att den såg töntig ut. Så han fick klä ut sig till sig själv. Blev mycket likt faktiskt.

Denna dag har varit full av skvaller och tjöt då jag, Hanna, Minna, Beccy och Ingrid lyckats få till en träff. Det blir inte så ofta nu för tiden då alla har fullt upp med sitt i olika delar av landet. Mår fortfarande lite illa efter mästermuffinsen jag beställde in. Tänk er den största muffinsen ni sett och trippla det.

Bla, bla, bla. Dags för ett avkopplande bad.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!