Kusinerna


Här leker vi kurragömma. Vaaar kan Leon och Jasmine vaaara?

När det var kusinernas tur att leta efter oss ropade dom glatt "Var ääär viii?" istället för "Var ääär niii?". Det tyckte jag var mycket roligt. Men detta kan höra till kategorin du-skulle-skrattat-mer-om-du-var-med-själv.


Rimafton i bilder


Fickplunta, samt en mycket ivrig diskussion.

Tjejerna, och dom fina hemmagjorda kolorna vi fick av Tobbe och Anne.

Och så tjejerna igen.

Fler blider blev det faktiskt inte.


Rimafton

Ytterligare en rimafton har passerat. Rimafton är en tradition som jag och mina kusiner har (tillsammans med våra respektive) och på det stora hela går alltså kvällen ut på att rimma. I timmar sitter vi och klurar på julklappsrim, funderar och ger varandra tips på hur vi bäst ska få till det. NOT. Rimafton är faktiskt, när jag tänker efter, en väldigt missvisande titel på kvällen. Själva rimmandet tar väl max en kvart, och resten av tiden spenderar vi istället på mat, godis och dryck i stora lass. Men trevligt har vi!

Återkommer med bilder då min kabel till att föra över bilder från mobilen är borta. Igen. Jag vet, det är helt sjukt hur den kan vara borta hela tiden. Men så är det. Yes.


Bjuder på en bild. Alla tar med sig varsin juklapp, och detta hade kusin Micke slagit in- en inramad bild på sig själv. Micke för narcissism till en helt ny nivå.

Dagens

Jag vill också göra en dagens:


Humör: Nöjd
Gjort: Handlat en julklapp, gräddat pannkakor och lekt.
Planer: Att ta "brun utan sol" (önska mig lycka till).
Ser på: Datorskärmen och Vänner på tvn.
Lyssnar på: Reklam.
Läser: Kvällstid åker "Vandring i mörkret" fram.
Äter: Inget. Åt nyss en massa pannkakor.
Dricker: Inget, men till pannkakorna drack jag vatten.
Bästa: Snön och att det snart är julafton.
Sämsta: Att Micke jobbar.
Väder: Kallt och snöigt.

Leon går inte

Leon har slutat med att gå. Istället springer, alternativt hoppar han fram. Ibland händer det också att han rör sig framåt med både fötter och händer i marken. (förstår ni hur jag menar? Ser mycket otäckt ut om ni frågar mig.)


Från ett ämne till ett helt annat. Titta vilket fint kakel. Kackel-kakel. Hoho.


Tre små grisar

Jag och Leon läste nyss boken "Tre små grisar". Barnböcker brukar vanligtvis sluta mycket vackert, något i stil med- "trots att kaninen varit elak mot sköldpaddan så förlät sköldpaddan kaninen med ett stort leénde. Ja, sköldpaddan och kaninen blev till och med bästa vänner, flyttade ihop och levde lyckliga i alla sina dagar." typ. Men inte denna bok. Som de flesta vet är ju vargen elak mot dom små grisarna, frustar och pustar sönder deras hus och jagar dom små stackarna så att dom blir alldeles anfådda. Men istället för att grisarna i slutet förlåter vargen och bjuder in honom på en kopp kaffe, så kokar grisarna vargen och äter upp honom till middag. Så minns jag inte historien? Kul med en liten twist...

Och så kom söndagen

Och så kom söndagen, då Leon hade sitt kalas.


Leons gäster hade med sig en massa fina presenter. Han fick bland annat en hund, en bil, ljudböcker, kläder... Och så vidare.

Det är ansträngade att ha kalas. Leon passar på att power-vila.

Julig helg

En julig helg har passerat. I fredags hade Leon sitt första lussefirande på dagis.

Leon redo för luciatåg!

Han stod helt blixtstilla under hela uppträdandet. Sa inte ett knyst, rörde inte en fena.

Väl hemma fick Leon öppna paket! Redan 2 år, mammas stora kille...

´
Han kunde inte slita sig från sitt nya "piano". Är en ny Robert Wells född? Hoppas isåfall att Leon väljer en annan frisyr än Robert.

I lördags julbakade vi tillsammans med Madde och Jasmine. Det blev både knäck, pepparkakor, snickers och lussebullar.

Leon inhandlar ingredienser inför baket.

Va? Vad säger ni nu då?


Dålig nattsömn

Under en period har Leon sovit ganska dåligt, och då har han kommit in och lagt sig hos oss istället. Det är väldigt mysigt att lyssna på hans "fnff fnff fnff" när han tuttar på nappen, känna en liten hand som klappar en på huvudet... Men vetskapen om att jag kan nå hela min fina lilla familj bara jag slänger ut armen är ändå mysigast.

Sitter vid Mickes dator, och kollar lite bilder. Här har ni lillgrisen när han bara var en minigris:


T V: Cool i bebisgym. T H: Boss of the tv.

T V: På resande fot. T H: Hitta Leon. 

T V: Leon vill städa. T H: Eller inte.

Vaken

Klarvaken. Har legat och vridit mig i en timme, och verkligen försökt somna om. Och det är väl det som är problemet. När man verkligen vill somna går det aldrig. Så istället för att sova har jag hunnit fundera på svinviktiga saker som;

* Om min ring verkligen ligger kvar där jag la den i gårkväll
* Om jag ska bli brunett
* Om dörren  är låst

Ja. Och en massa andra saker som inte skulle kunnat vänta tills senare idag.


På julen får man ta från det undre lagret

"På julen får man ta från det undre lagret". Kommer ni ihåg reklamen? Det gör iallafall jag, så det är med gott samvete jag öppnar chokladask nr 2 som vi har hemma, då det enbart ligger äckliga marsipangodisar kvar i chokladask nr 1.

Satan. Tog en godis samtidigt som jag skrev och vad tror ni att det är för vidrig smak som fortplantar sig i munnen på mig? Precis, marsi-frekkin-pan. Inte gott. Inte gott alls.

Sjuk

Snorig och dan ligger jag nerbäddad i sängen. Fruktansvärt mätt och belåten dock då jag för en stund sedan avnjöt en stor tallrik risgrynsgröt med kanel och socker.

Förresten. Jag har skrivit en lista på vad jag ska baka/ laga i jul:
* Lussebullar
* Pepparkakor
* Snickers
* Raiders
* Något juligt bröd
* Marmelad (detta för att jag vill hälla marmeladen i fina burkar med fint rutigt tyg på locket)
* Egengjord glögg (detta för att jag vill hälla glöggen fina flaskor med fina etiketter på)

Vad har jag missat?

 


203432975 gången gillt!

Jag är den mest onyttiga person jag känner. Till middag igår åt jag kanelsnäckor med ballerina. Och det samma till kvällsmat, toppat med några Center. Fy skäms. Nu är det jag som inför godis/ onaturliga mängder fika-förbud på veckodagarna! Detta förbud känns dock igen mycket väl. Men nu ska det hållas. Ska snart till jobbet, och där är det jag som vänder min låda juleskum ryggen! (Ja, jag kanske har en godislåda på jobbet. Skit i det nu.) Jag ska fnysa åt den så hårt att mina näsvingar vibrerar. Ge mig kraft. 203432975 gången gillt!


Mammas fina prins

Dom här fina bilderna har jag stulit från Leons farbrors blogg.



Mammas fina prins!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!