Uppvaktad

Leon vet då hur man uppvaktar sin mor. Först kaffe på sängen, sedan en massa pussar, och efter det ett presentkort på skor. Kan man bli mer bortskämd?


Helgen i korthet

Våran helg i korthet:


Fredagen började med att Leon och Jasmine tog med sig mig och Madde till lekplatsen.


En sväng till Svaneholm blev det också, och Leon bosatte sig på morfars "traktor".



Hela gårdagen spenderade vi på djurparken. Bättre tur med vädret kunde man ju inte ha!

Nu vill jag inte sitta mer framför datorn. Solen kallar!
Bye.


Ni har väl inte glömt?

På  Neonova design hittar jag detta fina hänge. Ring a bell, Micke och Leon? Ni har väl inte glömt? På söndag är det den viktigaste dagen av årets alla dagar- MORS DAG. Nej, nu ska jag inte överdriva. Det är ju en ganska vanlig dag som man inte behöver fira något märkvärt. Kärlek är allt jag behöver. Samt frukost på sängen, massage, glada miner och detta fina smycke.


Picture this:

Picture this:
Jag är nedbäddad i sängen, mumsar kvällsmat och viftar på tårna. Har givetvis sett till att placera mig på Mickes sida av sängen, så att jag slipper smulorna när jag ska sova. Är det smart? Nej, mina vänner, det är genialiskt.

Dagens

Dagens önskelista:
En massage
Blommor till fönstret i vardagsrummet
Sol



En realistisk lista. Förutom det där med solen då.

God morgon!


Dagen i bilder, och lite tjöt där emellan


I morses gick vi ut och gick. Som ni ser på bilden bestämde vi oss för att ge oss på mördarbacken. Bakom kröken blir den ännu värre. Tur att man slapp köra vagnen.

Efter att Micke åkt till jobbet blev jag och Leon rastlösa, och vi begav oss ut för att gräva lite. Jag bakade några sandkakor och Leon gjorde sitt bästa för att förstöra dom.

Efter lunch gick vi ner till Knalleland. Givetvis började det regna på vägen. Men (nu säger vi det i kör:) Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Ho ho, vad präktig man kan vara. Surt var det, det kan jag erkänna.

När vi var hemma igen stod det bad på schemat. Efteråt förvandlades Leon till den mycket respektingivande Konstapel Leon...


...för att en stund senare byta om till den inte lika respektingivande pyamasen med nallar på.

Vädret på topp

Känner inte igen min stad idag. Sol och värme! Lyckligt kikar jag in på smhi för att kolla hur länge det fina vädret ska hålla i sig. Fram till klockan 12 visar det sig, då det vankas regn igen. Tänkte väl det.

Darl Atlet

Kollar förtstrött på min msn. Ser att Micke ligger under kategorin "Darl Atlet". Får en våg av nostalgi över mig, men kan inte för allt i världen komma på hur detta smeknamn blev till. "Darl" måste ju vara en snitsig version av "Darling". "Atlet" då? Atlet som i atletisk? Nu menar jag inte att Micke är en otränad klump, men någon manisk idrottare har han ju ändå inte varit under tiden vi träffats. Frågorna hopar sig denna mulna morgon, och jag fortsätter fundera...

God morgon

Vad händer idag tro? Nej, just det, inget speciellt. Jobba och städa. (Säkert att jag kommer städa när jag kommer hem. Men det låter väl duktigt?) Morgonkaffet är på plats, och jag gör mitt allra bästa för att vakna till. En trög morgon. Men en kopp kaffe till så är jag nog i box.
Mörrn.


Ingen kan städa som Leon

Leon älskar att städa. En talang han omöjligt kan ha snappat upp från sina föräldrar. Han brukar fara omkring med sopkvasten och dutta lite här, dutta lite där. Nu har han även fått upp intresse för att slänga skräp i soporna. Han brukar lycklig komma med ett skräp, visa upp det, och sedan rusa mot sopkorgen för att göra sig av med det.

Här har han varit i städtagen. Note to self: Lära Leon att tömma soporna, gå igenom hur man bäddar en säng, samt visa honom hur tvättmaskinen fungerar.

Lillgrisen är fortfarande sjuk

Min lillgris är fortfarande dålig. I morse trodde vi det värsta var över, men den höga febern var tillbaka efter någon timme. När jag kom hem från jobbet satt Leon i soffan och väntade på mig, med feberrosor på sina pussvänliga kinder.

Leons fina krya-på-sig-present han fått av sin mormor och morfar idag.


För mycket kaffe

Ojne vojne. Nu har Jennie druckit alldeles för mycket kaffe. Pigg, och ganska stirrig blir effekten av det. Jag försöker blinka, men det är svårt när man har överdoserat koffein.
God morgon!


Trögdagen

Ja, idag har det varit en trög dag. (2 minuter senare). Har stirrat på skärmen i 2 minuter nu och försökt komma på något vettigt att skriva. trög är jag idag. (Ytterligare en halv minut passerar). Hrm. (Några sekunder till som tickar). Hade jag inte vetat bättre skulle jag kalla det som uppstår i mitt skrivande för pinsam tystnad. Nej, vet ni vad. Nu ger jag upp.
God natt på er.


Min humor


Sjöjungfrun

Har precis läst ut Sjöjungfrun, av Camilla Läckberg. Två ord: Läs den!

Feber och elände

Feber och elände här hemma. Leon är jättesjuk. Tycker så synd om mitt lilla sockervadd. Hoppas han är bättre i morgon...

Gårdagen som var

Här har det hänt grejer. Igår begav jag mig på en visit till den kungliga huvudstaden, för att gå en kurs genom jobbet. Taxin skulle hämta mig 05.20. Ja ni läste rätt. 05.20. Klockan 05.10 vaknade jag av ett "ding dong". Jag drömde att jag hörde en väckarklocka. Häftigt, tyckte jag, och imponerades av min hjärna i några sekunder. Mindre häftigt tyckte jag att det var när jag insåg att jag bara hade 10 minuter på mig att piffa. Innan jag kastade mig ut genom dörren slängde jag en sista blick i spegeln. "Ha! Där kan du skämmas över ditt okammade hår, skeva make up, och sömndruckna uppsyn" hånade jag mig själv. I tid kom jag iallafall, och mer om gårdagen finns väl inte att säga.
Nu ska jag in och titta till min febersjuka prins.

Bjuder på en söt nostalgibild.


Finbesök

Idag får vi finbesök. Min bästa vän har äntligen tagit sitt förnuft till fånga och kommit hem från England. När jag talade om för Leon att Hanna skulle komma sprang han runt i en kvart och väste "Nanna". När det värsta ruset lagt sig var han tvungen att gå och vila frukost. Ivrig är dagens ord.

Kaffedags

Solen lyser, fåglarna bräker och hela familjen är ledig. Kan inte bli bättre än så här. Dags för kaffe tro? Jo men visst är det kaffedags!
Godmorgon.

Utmaning

Åsa har utmanat mig!

Tre saker som alltid finns i min/mitt......
Kylskåp:  Smör, Ketchup, margarin
Frys: Grönsaker, korv, köttfärs
Skafferi:  Pasta, ris, mjöl
Handväska: Skräp, plånbok, nycklar
Sminkväska: Kajal, mascara, rouge
Badrumshylla:  Fuktighetscreme, roll on, tandkräm
Förråd: Julsaker, skräp, mina gamla väskor
Hjärna: Min familj, "Vad har jag glömt?",  "Det är någonting jag glömt..."
Jackficka: Mobil, skräp och åter skräp
Kryddskåp: Salt, grillkrydda, peppar
Barskåp:  Finns det någonting hemma är det öl och whiskey
Köksbänk: Kaffebryggare, knivställ, diskställ

En återkommande sak är "skräp". Skärpning Jennie. Skärpning.
Jag för utmaningen vidare senare.

Jag är ett måndagsbarn

Hittar en rolig grej på Maddes blogg.

"Här kan du se på vilken veckodag du föddes och vilken betydelse det kan ha för dig!
Skriv bara in ditt födelsedatum, klicka på knappen och se vad stjärnorna avslöjar."


Jag är ett måndagsbarn:
MÅNDAGSBARN är en ögonfröjd och är snällt och rart. Den som är född på en måndag, är oftast svärmiskt lagd, och har ett sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull.
(Ögonfröjd, mild och godhjärtad. Är inte det jag i en liten ask? Ja, jag fnissar barnsligt just nu.)


Leon ett tisdagsbarn:
TISDAGSBARN är älskvärd och gör allt med fart. Den som är född på en tisdag, är vanligen stark och handlingskraftig, men är ofta krigisk och går anfallsvis tillväga.
(Läskigt, mycket som stämmer här. Älskvärd, stark och när det inte går som han vill anfaller han.)

Micke ett söndagsbarn:
SÖNDAGSBARN är sött och snällt, har det alltid bra och får det mesta de vill ha. Det har alltid ansetts för lyckligt att vara född på en söndag. De kan se in i framtiden, nästan allting lyckas för dem och de har en livlig fantasi.
(Snäll är han ju, min man. Och söt. Och sedan lyckas han med det mesta han tar sig för. Klockrent här med.)

Dagen i ett andetag

Provade en parfym när jag var nere på stan idag. Ligger och sniffar på mig själv, hemskt vad fräscht jag luktar. Iallafall.
Med mig på stan hade jag min vapendragare Leon och syster Frida. Jag passade på att kika in på Cissis jobb när jag ändå var i krokarna, ajaj, vad längesedan det var vi sågs. Sedan stötte vi på Johanna, och även kusin Tobias. Världen är bra liten ibland... Där fick jag nog med det mesta jag hade att berätta. Andas Jennie, andas.

Clean, Fresh laundry


Sommaren är tillbaka

Ah, kom precis hem efter en härlig morgonpromenad. Idag är det sol och värme, sommaren är tillbaka. Känns bra. Känns mycket bra.


Min son är en stor skapare


Ord är överflödiga här. Ett mästerverk!

Namnproblematik

Vissa namn har jag svårt att hålla isär. Therese och Jessika blandar jag lätt ihop. Sedan har jag en kollega som heter Tobias, som jag alltid kallar Johan. Kära Bullen, vad är det för fel på mig?

Roadtrip

Idag har jag, Leon, syster och pappa varit på roadtrip. Målet var...Gislaved. Exotiskt va? Frida har köpt sin balklänning där, och jag ville följa med och titta på den. Jättevacker! Min syster kommer vara balens drottning. Eller nja, balens prinsessa, då drottningen kommer stå i publiken och titta. (Jag alltså, för er som inte förstod det.)

Fika dukades upp i bilen, och Frida trollade fram både kaffe, smörgåsar och bullar ur sin väska. Thats my girl!

Titta, förväntningen lyser i deras ögon! Gislaved, undrar hur det ser ut där. Vad är det för klimat? Vad pratas det för språk?
Jag och Leon följde med in i klänningsaffären för att beundra Frida. Efter några minuter gick vi ut igen, efter att ha fått några besvärade blickar av personalen. Det var tydligen inte uppskattat med spring och barnjoller. något stötta men ändå vid gott mod bestämde vi oss för att invänta våra resekamrater på en stor gräsmatta. Där fick man har roligt iallafall.

Herren på täppan!

Leon insuper det sista av Gislaveds kultur innan det är dags att bege sig hemåt igen.

Vilken morgon!

Vilken morgon. Jag vaknade av mig själv, inte av att min son ville komma upp. Nu sitter jag i lugn och ro och myser med en kopp kaffe. Lillgrisen sover fortfarande, han tycks vara riktigt trött idag. Men det är bara att tacka och ta emot. Jag hade glömt hur lätt det är att sminka sig när man inte har någon som hittar på bus under tiden. Att platta håret gick som en dans när det inte var någon som drog i sladden samtidigt. Nu däremot får han gärna vakna. Blir lätt tomt och tråkigt utan min lilla prins. "Leon peon, wejky pejky".

Min nya repeat-låt.

Bortdomnad

Jaha. Då var det snart dags att promenera till jobbet. Måste bara klaga lite först. Då jag tycks ha sovit blixtstilla har min högra sida domnat bort, och den vägrar vakna. Så. Med det sagt ska jag sluta tycka synd om mig själv och bara tänka glada tankar. Från och med...
NU.

Sängliggandes

Här ligger jag, nedbäddad i sängen tillsammans med choklad, sötlakris och en bok. Life is good.

Onyttig? Skulle inte tro det. Jag dricker ju vatten till.

Förlust och god morgon

Förlust i gårdagens hockeymatch. Tråkigt. Så tråkigt att jag inte orkade kolla färdigt på matchen, utan gick och la mig ganska tidigt. Micke däremot höll sig uppe. När det stod 2-0 flydde han till datarummet för att "det ändå skulle skita sig för sverige", men sekunden efter var han tillbaks i soffan- lite svettigare, lite rödare. Jag vaknade till när Micke gick och la sig och frågade honom då hur det hade gått i matchen. "Vi förlorade, men allt är glömt och förlåtet." Jag orkade inte fråga vad han menade med det. Men ett intressant svar tycker jag.

Dagens tips

Dagens tips:
Spela Robinson

Caféinvigning

I morgon öppnar en av mina bästisar ett café. Jag önskar så att jag kunde vara med på invigningen. Men då jag jobbar till 17.00 och cafét ligger några timmars bilfärd bort har jag ingen möjlighet till det. Men snart Minna, då kommer jag och länsar erat ställe på godsaker!
Annars då... Jo, jobba idag. Jag hade en hurtig tanke om att gå ut och gå innan det var dags att bege sig till jobbet, men regnet fick mig på andra tankar. Regnet och latheten får man väl tillägga. Mest latheten skulle jag väl tro.

FRUKTansvärt nyttig

Jo, nu ska ni få höra. Dagen har varit riktigt härlig. Regn och tråkväder till trots. Vi har varit ute och gått i skogen, och njutit av friskheten ute (helt ärligt, jag är inte ironisk). När vi kom hem mötte vi Sonny, Mickes bror, och efter en liten vätskepaus hemma gick vi ner till City för att handla frukt och välling. Nyttigheterna tar inte slut här, nej, nej. Väl hemma igen gjorde vi varsin fruktdrink på äpple, apelsin och lime. FRUKTansvärt god, haha. Ett pappaskämt. Så är det med det.

Tvättid

Var nere i tvättstugan precis, och skulle se om det fanns någon ledig tid. Det visade sig vara upptaget denna för mig lediga dag, så att jag var tvungen att boka morgondagen istället. Som är Mickes lediga dag. Ibland har man flyt.

Jennie minns


Dagens mantra

Dagens mantra: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Eftersom jag försöker bli en sundare människa känner jag att motion hör till mitt nya liv. Däremot känns inte en promenad så tilltalande där jag tittar ut- regn och rusk. MEN. Det är här dagens mantra kommer in. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Vad gör det om det blåser isande vindar? Vad gör det om regnet kommer piska mitt ansikte rödflammigt? Vad gör det om jag förfryser en och annan tå under min utomhusvistelse? R M I. Rätt mental inställning. Yes.

En liten påminnelse

En liten påminnelse:

Trött, trött, trött

Trött, trött, trött. Och regnet utanför fönstret ger mig inte mer energi kan jag ju tala om. På tal om fönster. Varenda ruta i vårt hem har ett gäng flötiga handavtryck på sig. Av storleken att döma är det ett barn som varit i farten. Leeeooon, förgrymmade unge!
Får nog bli en till kopp kaffe banne mig.
Morsning korsning.

Dagen i bilder


En sväng på lekplatsen fick det bli, minsann! Under tiden Leon lekte försökte jag få lite färg, men solen envisades med att gå i moln hela tiden.

Sedan bar det av på långpromenad på outforskad mark. Leon blev lite småsur, och för att hålla allas humör i schack sjöng vi "imse vimse spindel". "Upp stiger solen" visar Leon med armarna, och det heta temperamentet stillar sig.


Vi går...

...och går och går. Inte en människa så långt ögat kan nå. Här börjar jag bli smått nervös över att vi gått vilse.


Tillslut stöter vi på tecken som tyder på att människor tidigare färdats denna väg. Lättad pustar jag ut och börjar i samma sekund känna av ett begynnande skoskav.

Efter en timmes irrande i Borås djupa skogar kommer vi äntligen hem. Leon fräschar upp sig, och passar samtidigt på att testa lite olika frisyrer. Vilken röstar ni på- punkare eller pudel?


Sunda veckan

NU. Nu är det sunda veckan för Jennies del. Efter en chock på vågen bestämde jag mig för att lägga om kosten lite. Dagen började bra med havregrynsgröt till frukost. Jajjemen. Till lunch lagade jag matvete med qworn, champinjoner och lök. Om vädret tillåter blir det en runda runt Kypesjön om en stund. Nu ska fläsket piskas!


Min sunda lunch.

Jag konstaterar dystert

Jaha. Jag konstaterar dystert att det står jobb på chemat nästa helg med. Jag som skulle gå på Minnas invigning av hennes café. Funderar på att slita mitt hår för att markera mitt missnöje, men kommer fram till att jag måste vara rädd om dom hårstrån jag har på huvudet.

Morgonrutiner och stulen bild

Vilka morgonrutiner man skaffat sig. En morgon utan ett nedkladdat kök (både jag och Leon är väldigt duktiga på att söla), radio och kaffe är ingen riktig morgon. En annan rutin som hör morgonen till är att jag bestämmer mig för att bli nyttigare, så även denna morgon. Nu jäklar! mässar jag, och nyper mig själv i hullet. Idag menar jag det, precis som alla andra dagar jag avlägger mitt löfte. Nu jäklar...


Denna bilden har Sonny gjort. Jag stal den från hans blogg. Mammas lilla gubbe (Leon alltså, Sonny är jag inte mor till)

Tjatig glass

Hur lätt är det att vara nyttig när vi säljer glass på jobbet? DET ÄR INTE ALLS LÄTT kan jag tala om för er. Ben och Jerry ropar på mig från frysdisken precis hela tiden. Tjatiga jäklar dom där.


Tänkvärt

En professor i filosofi står framför sin klass med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor tom syltburk och fyller den med golfbollar. Han frågar sen studenterna om burken är full. De nickar jakande.

Så plockar professorn fram en låda med små färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han om burken är full. De nickar jakande.

Professorn tar då en påse sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummet mellan golfbollar och kulor. Återigen frågar han studenterna om burken är full. De svarar med ett rungande JA.

Professorn plockar då fram en stor burk öl under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller igen hålrummen mellan sandkornen. Studenterna börja nu skratta.

Nu, säger professorn när skratten har lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet; din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann och bara dessa saker återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något; ditt jobb, din bil, ditt hus. Sanden är allt annat, de små sakerna i livet. Om du först häller sanden i burken, fortsatte proffessorn, blir det ingen plats för golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv.

Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. Prioritera. Resten är bara sand.

En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade. Professorn log.
- Jag är glad att du ställde den frågan. Den visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats för en stor öl!"


Solig dag på jobbet

En solig dag, med jobb på chemat. Det svider lite i min likbleka kropp, det gör det. Speciellt när jag möts av en solbränd Micke när jag kommer hem. Jag surfar in på smhi och möts av ett regnmoln när jag spanar in min nästa lediga dag. Satan också.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!