Fortfarande snorigt

Här hemma snoras det hej vilt. Tråkigt, tråkigt... Kommer inte på något annat att skriva då snorpapper och näsdroppar är det enda som fyller mina dagar just nu. Just det. Kan ju i och för sig nämna att jag var på Gina-rea igår. Alla jeans 100 kr, allt stickat 75 kr o.s.v... Hade kunnat komma därifrån med famnen full av shopingpåsar, men orkade inte ge mig in i fighterna kring klädställningarna. Vissa tog rean på liv eller död, "kommer jag inte här ifrån med denna kjolen kan jag lika gärna sluta leva" och så vässade de sina redan vassa armbågar och tog sats. Flög fram, bet, slet och morrade. Blicken var glasartad, huvudet rörde sig metodiskt med pendlande rörelser från sida till sida. Jag såg hur vissa mumlade "Framåt marsch, höger, vänster, höger. Helt om marsch. HALT!!!." 
 Jag körde min vanliga shopingstil dock. Nöp lite i en tröja, höll försiktigt upp en sjal, och fnös åt ett par jeans som jag inte ens hade fått upp över vaderna om jag så vore insmord i vaselin. Men det blev en del fynd, alla hysterikor till trots.
Kände mig mer än nöjd när jag lämnade den svettiga lokalen. Slängde en sista blick på slagfältet innan dörren stängdes bakom mig. Aldrig mer...

Hanna har uppdaterat mig

Hannas pojkvän är, vad jag har fattat det som, lite utav en musikkille.(Minnas med för all del, har allt märkt på hennes blogg att hon börjat lyssna på cool musik.) I alla fall. Hannas pojkvän uppdaterar Hanna om ny och fräsch musik, och Hanna i sin tur skickar nyheterna vidare till moi. Så nu har jag fått upp öronen för "Säkert". Har redan lyssnat sönder...

Vilka dagar...

Först blir jag förkyld. Sedan sträcker Micke ryggen. Och nu är Leon sjuk. Familjen Ericsson/ Sjöstedt byter här med namn till familjen Sjuk ling (asiatiskt uttal.) I natt har jag och Leon varit uppe och snytit, tagit näsdroppar och vaggat en gång i kvarten. Mitt lilla sockerkorn...

Tack för hjälpen!

Var ute och promenerade innan. När jag kommit en bit upptäcker jag till min förtvivlan att jag fått punka på ena barnvagnsdäcket. Jag samlar mig, och försöker se ut som om jag vet vad jag håller på med. Funderar ett slag på vart jag ska göra av Leon medan jag mekar. Bestämmer mig för att han får sitta kvar i vagnen då marken är regnvåt. Sätter mig på huk, tar av däcket och håller upp barnvagnen med ena låret medan jag rotar fram däckpumpen. Pillar och trixar, inte lätt vill jag lova. Börjar få kramp i låret och vid det här laget lackar svetten min panna blank. Men då! Då kommer min räddare. Jag hör att den äldre herren som stannat säger någonting. "Ursäkta, vad sa du?" ler jag tacksamt och väntar blöt av svett på en hjälpande hand. "Jo, jag undrade om du har en kamera?" Eh. Nu har han tappat bort mig helt, vad menar han? "Ursäkta?" frågar jag undrande och med en späd stämma (smärtan i låret har gjort mig ynklig.) "Jo, jag tänkte att jag kunde ta ett kort på dig!" ler han stort och av hans nöjda uppsyn tycker han antagligen att han är jätterolig. "Nej tack du..." säger jag en smula irriterat och den äldre herren fortsätter sin morgonpromenad.
Tack så jä-la mycket för hjälpen ditt satans verk!!! skrek jag inte till honom...

Matakuten

Har kollar lite på "matakuten" som visas på kanal 4, samt Gordon Ramseys "The f word". Har lärt mig mer om mat än vad jag vill veta.
Dels har vi berättelsen om den lilla fiskpinnen. Som är så satans god. Älskar fiskpinnar, kan äta hur många som helst. Men tydligen så borde fiskpinnen döpas om till något i stil med "brödpinnen" då de består av just bröd (panering) till 70%. Detta var väl i och för sig inte så farligt. Bröd är ju gott. Men nu kommer det, det äckliga med min lilla fiskpinne. Fisken i fiskpinnen är inte fiskkött. Det är fiskrens. Sådant som man normalt slänger bort när man filéar och håller på att förbereda fisken.
Har även fått lära mig att det finns farligt smörarom i pulvermos. Och att den lite billigare korven man hittar hos de stora kedjorna endast består av...var det 30% kött? Och med kött menar jag inte kött, utan hud, bindväv och fett. Gott.


Ge mig en skämskudde!

Kollar aftonbladet.se och hittar ett pinsamt klipp: "Magnus nattliga invit klipptes bort."
Hehe. Han verkar bli lite småsur.

"Move faster, faster, faster!!!"

...peppade jag mig själv när vi var ute och gick innan. Det gick väl så där. Skyller på förkylningen, då jag frustade fram likt en riktigt, riktigt gammal bäver. Promenaden som från början var tänkt att bli minst 2 timmar lång avslutades efter en halvtimme. Leon tycktes bli lika utmattad som mor sin, och lade sig för att vila direkt när vi kom innanför dörren. I sin säng alltså, inte innanför dörren. Själv sitter jag här med rosiga kinder och är tröttare än någonsin.


Host, snörvel

Är förkyld. Stackars, stackars  mig. Det bränner och svider i mina bihålor och halsen känns slemmig. Huden under min näsa är lite skinnflådd efter snytningar och snörvel.
Spanar på Ingrids blogg och håller på att hungra ihjäl. Kan du inte buda mig en korianderstinn quesadilla? Med extra mycket ost tack.

[DSC00118.JPG]
Snor denna bild från Ingrids blogg. Sätter mig i stillhet och dreglar.

Spökuppföljning

Fler konstigheter angående spöktavlorna i inlägget "Spöklägenhet?!" jag skrivit tidigare.


Detta visste vi:
1. En av tavlorna hängde högre upp än tidigare.
2. Alla tavlor hängde snett.

Igår upptäcktes följande då vi jämförde med ett foto som tagits för ca en månad sedan, och då tavlorna syns i bakgrunden.
3. Dom små tavlorna har bytt plats med varandra.
4. En av dom små tavlorna hänger upp och nerpå.

Vem skämta med mig aprilo? Jag misstänkte starkt Mickes syster, men hon bedyrade sin oskuld. Jakten på förövaren fortsätter...


Gårdagen

Jag hade en väldigt trevlig gårdag måste jag säga! Svärmor, Mickes bror och syster med sambo kom på besök. Jag och Micke överraskade alla, inte minst oss själva, genom att laga en fruktansvärt god trerätters. Skagentoast (typ den enda förrätten vi kan), heta grillspett med potatisgratäng (Potatisgratängen är alltid med på ett hörn när vi ska mysa till det. Brist på fantasi säger du. "Ja" säger jag. Nu ska jag inte ha någon utläggning om detta men visst är det förbannat gott med en riktigt gräddig gratäng?! Sätter punkt här.) och en hallonefterätt. När vi avnjutit maten spelade vi sällskapsspel och hade en allmänt mysig kväll. Perfecto.


Idag

Idag ska Leon leka med sin jämngamla kompis Ella. Deras lekar kommer antagligen gå ut på att vilja ha den andres leksak. Tänk vad paff man skulle bli om dom började leka lekar i stil med "hela havet stormar" och "bollen på burken."

Tittar på gamla bilder

...från när jag och Micke bodde i våran lilla etta, våran första gemensamma lägenhet. Blir nostalgisk och nykär. Fascineras över hur litet vi bodde, och hur lite vi stördes av detta. Att vi inte slog ihjäl varandra då man helt allvarligt både åt, surfade dator, lyssnade på musik, och pratade i telefon i samma rum. Men icke, detta bekom oss inte.

Välkommen in! Här har vi hallen. En stor, klumpig bokhylla var tydligen det vi prioriterade att få plats med på våra 30 kvm. En bokhylla som fungerade både som bokhylla, förvaringshylla och skohylla. 3-in-one så att säga.

Här var våran finaste del i hela lägenheten. Gillar blomman som står där intryckt i det mörka hörnet alltså...


Och här har vi mardrömsbacken upp till lägenheten. Och om jag inte erkänt än Micke- det var jag som repade upp våran dåvarande bil. Men ni ser ju själva. Åk dit när det är kallt och halt, kör upp en bit och få kärringstopp mitt i backen. Och försök att inte repa bilen.


 

Gimme

Herregud, sitter här, och från ingenstans får jag ett sådant onaturligt, utomjordiskt sug efter lasagne. En utan köttfärs då detta inte är någon personlig favorit. Utan köttfärs och med mycket krämig bechamelsås. Och många lager så att den blir riktigt hög. Vegetarisk, krämig och hög- så ska den serveras banne mig.

Underbara dag!

Dessa underbara fredagar! Micke är ledig, hela helgen ligger framför en och... ja, det är en satans bra dag. Vi var och storhandlade för en stund sedan, och kylen ser så inbjudande ut när man öppnar dörren. Tomater, gurka och färska champinjoner ligger där inne och myser tillsammans med vad vi nu köpte mer. Vi myser allihopa denna regngråa fredag.

Hittat på Aftonbladet

Hittade nyss en deprimerande artikel på Aftonbladet. "lördagsmyset får dig att gå upp 2 kg/ år." Men i och för sig, jag som är ett stort fan av helgmyset kanske inte har någonting att frukta? Dom nämner ju bara lördag i detta samanhang. Ja, så måste det ju vara. Bäst att jag fortsätter äta godis hela helgen men minus lördag. Så får jag ta lördagsgodiset någon annan dag.

Leons nya skor

Var och köpte vinterskor till Leon tidigare idag. Vi var på jakt efter ett par varma, snygga och stiliga stövlar som han kan använda ett tag framöver. För det är så vi föräldrar tänker. De flesta av oss. "Hellre lite för stort än att det är precis lagom."
När vi såg dessa på butikshyllan visste både jag och Leon att det var dom han skulle ha! Och när han fick på sig dom blev han stolt. mallet lyste i hans ögon och dreglet rann lite extra snabbt ner för hans haka.
Nej. Det var inte riktigt så här det gick till. Här är han iallafall, söt som socker, i moster Fridas stövlar.



Utforskar kvaliteten

Provkryper

Posar

Spöklägenhet?!

Under ett telefonsamtal med Hanna upptäcker jag detta:

Ser ni hur otroligt snett tavlorna sitter? Sedan har den längst till vänster bytt höjd. När vi satte upp den hängde den lite under den stora tavlan. Inte lite över. Försöker sig Micke på inredning? Har det varit fest här under tiden jag varit hemmifrån idag? Spökar det?

God natt

Ja, så känner jag. Klockan är 18.40 och jag är redo för att göra deck här på soffan. Men. Det går ju inte. Inte riktigt ännu. Har lite tv-tittande att avklara innan jag får somna. Först måste jag se "Äntligen hemma" då min sambos jobb ska vara med en snutt. Mycket viktigt, ryktet säger att maskinen han jobbar vid ska synas. Big stuff. Sedan har vi ju DESPERATE HOUSEVIVES klockan 21. Det får jag för allt i världen inte missa! Kanske ska brygga mig en kopp så att jag orkar hålla ögonen öppna. Jobbigt bara, att gå ända bort till köket. Hm. Synd att jag inte har någon här hemma jag kan tvinga göra mig den tjänsten. En väldresserad apa, eller varför inte en lydig liten iller som kan pila iväg och utföra mina order. Oviktiga och ganska onödiga tankar denna opigga kväll. Det är allt jag orkar åstadkomma nu. Onödigt tänkande.
Nej, nu ska jag iallafall roa mig med mina favoritbloggar unbellodia, Katrin Schulman och några av bloggarna på 1000apor.


Absolut sista

American Airlines sparade över en tredjedels miljon genom att ta bort en oliv från salladen i första klass.
Over and out...

En sista då

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräckligt med ljudenergi för att värma en kopp kaffe.
Ska informera Leon om detta nästa gång han är oresonlig och skrikig. By the way, tror att vi har en sopran ibland oss. Vilka toner han kan ta. Leon alltså.
"Sopran är i västerländsk musikterminologi den röst som sjunger de högsta (mest högfrekventa) tonerna och kännetecknas av ett sångbart och klangfullt register mellan åtminstone c1 till c3; rösten bör även expandera i de högre tonerna."
Så sångbart och klangfullt är det väl kanske inte än. Men med lite övning så! Och så som han övar borde han snart kunna sätta do re mi fa so la ti do utan problem.

Denna då!

En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd, det är som om en människa skulle hoppa lika långt som en fotbollsplan. Ojne vojne.

Visste du att...

...när du nyser stannar alla kroppsfunktioner, till och med hjärtat. Kan detta verkligen stämma...? Orkar inte vara källkritisk. Trots att jag inte vet om det stämmer kommer jag bli nojig under min nästa nysattack.

Läser på Aftonbladet

om en amerikan som satte i sig en hamburgare på 9,1 kg. Inte för att vinna någonting, inte för att han slagit vad med någon, enbart för att se om han klarade av det. Och det gjorde han. Imponerande.
Brad Sciullo med monsterburgaren på 9,1 kilo...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3567400.ab

By the way

Åkte hiss igår! Kanske har jag skärpt till mig och kommit över en del av min fobi. Mognat liksom. Eller kanske är jag bara för lat för att gå i trappor.

Lördag

Idag är det lördag, och vi funderar på att gå bort till Kyppesjön och grilla korv. Får se lite hur vädret blir bara, just nu känns det lite för Borås när jag tittar ut. Grått och blött. Fick, helt oväntat, sommarsug här för en stund sedan. Uteservering med god latte och god kaka. Men drog mig snabbt till minnes alla de fikastunder nu i somras då man blev attackerad av ett tjog getingar så fort man visade näsan utanför dörren. Hösten är inte så tokig ändå...

Me love

Du är helt fenomenal, du smakar perfekt under ditt skal.
Du är gul, men inte ful och du är både rund och sund.
Klyftig och frisk, att du blir liggandes är ingen risk!




Åt tre stycken på raken alldeles nyss. Känns väldigt juligt. Sitter här i clementindoften och njuter.


Brand i mitt kök!

Ja, igår... Gjorde middag, satte in köttet i ugnen och kände mig duktig. Helt plötsligt blev det ett väldigt skarpt sken från ugnen och jag kikade in. Det brann! Herre gud vad det brann. Övervägde att slänga in vatten i ugnen men ångrade mig. Blev helt handfallen. Som tur var för mig och mitt kök så släckte köttet sig själv. Det var bakplåtspappret som börjat brinna upptäckte jag under min tekniska analys. Ska inte sådant papper tåla värme...?
Denna händelse får mig osökt att tänka på natten innan Minna, en av mina bästa vänner, skulle gifta sig. Vi tjejer satt uppe och band buketter. Vad kan klockan ha varit...? Jag skulle tippa på 3, så som du förstår var vi både trötta, fnissiga och tröga. Då hör vi helt plötsligt en massa sirener närma sig med hög fart. Vi slänger oss mot fönstret och glor som besatta. Vad händer, vad händer?! Utanför Minnas lägenhetshus har det parkerat en massa brandbilar (eller ja, två iallafall) och kan jag kan lova dig att ingen kände sig trött längre. Direkt gjorde vi upp en plan. Minna var hjärnan bakom vår strategi. Ingen, och då menar jag ingen nämnde "rädda sig den som kan" eller något annat som hade med våra liv att göra. Istället hade vi ett snabbmöte angående vem som skulle fly med brudklänningen, vem som hade ansvar för att buketterna klarade sig oskadda, vem som skulle bära med sig tärnklänningarna o.s.v.
För att göra en lång historia kort. Vi hade inte haft någon anledning att frukta för våra liv/ bröllopsutstyrslar då det bara varit en soptunna som brunnit. Kontentan av det hela skulle väl kunna vara att bröllop gör dig lite halvtokig.
Ett lite lustigt minne...

INTE energi fångad på bild

Här har vi motsatsen personifierad till den tidigare bildserie jag visat er.


Här väntar hon på att få gå in och lägga sig på sin filt.

Här har hon gett upp då jag tyckte att hon gott kunde vara ute och leka lite.


På denna bild ser det nästan ut som om hon går runt och nosar.
Så är dock inte fallet, misstänker att hon somnade stående
i denna pose.


Energi fångad på bild

Så här såg det alltså ut hos oss i morse...klockan 6. Missa för allt i världen inte denna omänskliga tid. Klockan 6. Leon tyckdes dock inte alls besvärad av klockan. Denna bildserien utspelar sig inte över så många sekunder.


Hittat på aftonbladet


Om man ska tro den lilla notisen handlar detta om en busig (busig...snarare dum?) häst som fastnat med huvudet i ett träd. OBS, ingen kom till skada.

Rullar boll

...klockan 6 denna mörka morgon. Mörk för att det är mörkt ute, inget annat. Har just nu en fot på Leons byrå så att han inte kan öppna den (klämrisk=stor), ett ben som stöd för att han ska kunna klättra på mig istället. Jag sjunger "indiansången" medans jag försöker locka Leon bort från sin livsfarliga byrå. Konstaterar att jag är grym på att göra flera saker samtidigt...

Njuter...

Sitter här och njuter. Njuter av tystnaden och min goda soppa. Leon sover lunch, han var helt färdig när vi kom hem från babyrytmiken. Ni skulle sett hur söta Leon och Lucas (Lucas är mitt kusinbarn som också går på rytmik) var idag! Dom låg på rygg, med huvudena tätt ihop och skrattade. (Ok Lucas skrattade, Leon log och såg fundersam ut om vartannat.)
Nej, hörrö ni ni. Förresten, innan jag drar. Här får ni mitt mästerliga recept på soppa:
Potatis
Morot
Purjo
--------
Koka med grönsaksbuljong, samt salt och svartpeppar
Tillsätt cremefraiche
Vill ni avancera, tillsätt blomkål mot slutet.

Klares! Easy peasy.

Se vad jag fick!

Detta kom männen i mitt liv hem med nyss:

Effektivitet är mitt förnamn

och hunger är mitt efternamn. Efter att ha skurat hela köket, dammsugit, dammat och putsat toalett blir man fruktansvärt hungrig kan jag tala om. Vad ska man laga för lunch tro...? Är lite inne på en god, nyttig sallad. För att kompensera gårdagen. Var och hälsade på mormor och därifrån kommer man alltid med någonting onyttigt i magen.
Ja, så får det bli. En sallad med bacon och färska champinjoner.

Mat överallt

Mat på bordet, mat under stolen, mat på stolen, mat på mamma, mat på pappa, mat i hela ansiktet, mat över hela bodyn, mat på händerna.
Hädanefter kommer vi köra denna outfiten när det är matdags.

Ikea

Vi var på Ikea igår. Det blev inte mycket köpt där inte. Nej, inte mycket alls. Vi handlar för mer pengar om vi drar ner till City på fredagskvällen och köper myskvälls-föda.
Micke hatar våran nuvarande tv-bänk så det var det enda han var ute efter. När vi kom till exempelvis lampavdelningen satte han sig och vilade. Vi har lite olika shoppingsätt jag och och Micke. Han gick och tittade på kök (kök som i vitvaror, kranar...ja) hur länge som helst. Vi är liksom inte ens i behov av en ny diskho. Sådant där trams har jag inte tid med. Jag är nog en väldigt stressad shoppare... Hm.

Just för tillfället ligger det en miljon pennor på mitt köksgolv, Leon stökar ner så mycket som han bara orkar. Tack Leon.

Roliga dieter

På jakt efter en mirakeldiet (som jag innerst inne vet inte finns...) hittade jag några roliga dieter här på nätet.
1. Popcorndieten.
Frukost: 1 apelsin, 1/2 bagel med en matsked lättost, 2 dl choklad.
Lunch: Salladsblad med grönsaker, 85 gram vattenförpackad tonfisk, 1 äpple, 224 gram lättmjölk.
Middag: 85 gram kyckling, 1 medelstor bakpotatis, 1,2 dl broccoli, selleri, morötter, melon.
Mellanmål: 7,2 dl popcorn.  

2. Danska Rikshospitalets Diet veckomeny
DAG 1
Frukost: 1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit
Lunch: 2 hårdkokta ägg, spenat kokt i vatten, 1 tomat
Middag: 1 stor biff (250 g), sallad med olja och citron 

3. Banandieten
VECKA 1
Måndag: 1 kg bananer, Kaffe
Tisdag: 1 kg bananer, Kaffe

Tror ni att man är sugen på banan dag 3...?
 

Godmorgon

Behöver motivation och en hel del kaffe för att vakna denna halvsoliga dag. Igår fick jag inte bara äran att träffa Hanna med pojkvän Johan, utan även herr och fru Lindell, samt brotha Beccy. Bara Ingrid som fattades...Trevligt var det iallafall! Vi ses allt för sällan. Inte så konstigt kanske med tanke på att alla bor med enorma avstånd ifrån varann.
Igår kväll var jag hos Nelly, en annan barndomsvän. Mycket trevligt det med, blev bjuden på min favoriträtt. En av dom iallafall. Potatisgratäng med fläskfilé.
Gäsp. Näe, det blir inte roligare än så här. Ska lägga all min energi på att vakna och bli människa.


I dag...

...ska jag träffa Hanna!!! Som jag har längtat efter henne. Undrar om hon fått brittiska accent.


Hemma igen

Har varit nere på stan med familjen hela dagen. Leon har tuffat sig och ätit banan direkt från bananen, och inte från sked. Han ville väl imponera med sin tand kan tänkas.
Jag passade på att fika en citron/vallmo-muffin.


Riskornet

"Klirr, klirr"
Vad var det för ljud? Jag tittar upp och ser. Du låstasdricker ur ett glas. Då förstår jag. Men ändå inte. Det kan inte vara möjligt! min hjärna arbetar på högvarv för att ta in detta nya, detta underbara. Jag försöker få dig att visa, få dig att gapa. Du vägrar. Jag kämpar ett tag, och detsamma gör du. Tillslut går du med på att visa mig. Och där är den! En liten, vit tagg. Ett litet riskorn. Leons första tand!

Hehe. HEHEHE. Nej, men visst är det roligt! Jag och Leon har firat med en majskrok-fika så här på morgonkvisten.

En sådan vidrig grej

Jag gjorde en sådan vidrig grej igår. Jag somnade med sminket på. Känslan idag är näst intill obeskrivlig- mitt ansikte är flötigt (flottigt om ni så vill) och smutsigt. Vet inte hur jag kunde vara så glömsk igår. Eller jo, det vet jag. Efter pizzan la jag mig på soffan och tittade tv. Tv=Sömnpiller. Tillråga på allt har vi ingen mjölk hemma, så jag fick ta grädde i mitt morgonkaffe. Hur mycket ska man behöva stå ut med egentligen?!

Matrutiner hos oss

Sitter här, vrålhungrig vill jag lova, och väntar på Micke och pizzorna han har med sig. Det var så längesedan, har nästan glömt hur det smakar. GUD VAD DET SKA BLI GOTT. Nu är det dags för mig att duka åt oss. Det är en liten rutin vi har här hos familjen Ericsson/ Sjöstedt. Micke åker alltid alltid alltid och hämtar maten, och undertiden plockar jag in bestick och glas till vardagsrummet. Fyra stycken bestick och ett glas. Micke dricker nämligen sådär manligt direkt ur läskburken. Ganska orättvis fördelning när man ser det så här svart på vitt. Nästa gång borde jag kanske erbjuda mig att åka och hämta. För en gångs skull... Eller kanske inte.

GAH!

Mina axlar dödar mig!!! Har så ont, är så stel. En rejäl massage, det är vad jag behöver. Till råga på allt har jag fått en värdelös syn. Ser verkligen som en...ja, inte som en hök iallafall. Mer som en...nu kommer jag inte på ett enda djur med dålig syn. Gah. Fladdermus!  Börjar bli gammal. Suck.

Dagens skratt

Var inne på  1000apor och hittade det här klippet. En musikskola som framför "Also spracht Zarathustra" . Dagens skratt...

Husvisning

Kom hem från en husvisning för en liten stund sedan. Till en början blev vi glatt överraskade. Fint hus, fin trädgård och viktigast av allt enligt Micke: fint garage. Fick upp filmsekvenser på oss- gamla, kära och bullbakandes gick vi omkring i vårat fina hus. Vi påtade lite i trädgården och drack kaffe på den stora verandan. Min film tog slut när vi läste besiktningsbladet. Mitt drömhus innehåller inte fukt och röta.
Däremot är jag mer än villig att hålla med Micke om att det var ett flådigt garage. Jag låter bilden tala för sig själv...

(Det jag vill göra er uppmärksamma på är kristallkronan i taket. Om ni nu missade den.)

Min sambos bror...

Jaa, vad blir det. Svåger? Han tar iallafall grymma bilder tycker jag. Jag tar mig friheten att visa några här.

Sommar igen

Det känns så iallafall. Solen steker och fåglarna kvittar. Överallt ser jag människor i shorts och linne, och på radion spelas Per Gessle. Nästan. Idag har jag gjort stan osäker igen. Lämnade tillbaka byxorna och tröjan jag köpte igår. Var inte så grym på det här med att shoppa ändå när allt kommer omkring. Men idag köpte jag en annan tröja som farlig nog lutar åt att bli min nya "tröja som jag använder alldeles för ofta". Har inte provat den igen här hemma i och för sig. Håll tummarna för att den sitter som jag minns den...

Myskväll

Nu är filmkvällen med Minna avslutad. Tack för en jättemysig kväll gumman! Är så stolt över oss, vi betedde oss som riktiga hälsofreak. Det enda vi åt var en skål popcorn. Och en kaka hit eller dit. Fruktansvärt sunt och duktigt. En klassisk filmkväll med någon av de gamla svaneholmarna brukar stavas f-r-o-s-s-a. Äta eller ätas. Man slutar inte äta innan det är fysiskt omöjligt att få ner ens en smula. Eller nej. Man slutar inte äta försen det är slut i godisskålarna. Ni börjar kanske ana vem Leon fått sin aptit ifrån?
Förresten, vi såg "Ps, I love you". Riktigt, riktigt bra film.

Att jag är stolt!

Det är bara förnamnet. Har shoppat byxor, tröja, kjol och strumpebyxor. Att byxorna var lite trånga, och att jag var tvungen att skjuta upp kjolen till armhålorna för att kunna knäppa den är petitesser. Jag ska ju ändå gå ner i vikt. Tänker skylla på "nybliven mamma-kropp" tills jag blivit fit. Eller tills det blir alldeles för uppenbart att jag inte är så nybliven mamma längre...(Ungen växer, så är det ju bara)

Operation Hanna

Underbart väder idag med, och mitt shoppingsug sitter fortfarande i(!!!). Helt otroligt. Får vi göra någonting åt.
I morgon ska jag träffa Minna, ska bli kul! Man träffas allt för sällan... Och på lördag kommer *pam pam paaam* HANNA hem på en kort visit från England. Ska fila på min plan att få henne att strunta i att åka tillbaka.
Olika förslag på hur jag ska lyckas med min plan:
1. Riva sönder hennes pass, resväska, biljett, kläder och pengar. (Kanske lite väl brutalt?)
2. Ta mig ett snack med Johan, hennes älskling, och gadda ihop mig med honom. Vi kan kanske utpressa henne och spela på hennes dåliga samvete att hon överger oss, så att hon inte åker?
3. Prata med Hannas mamma Anette och gadda ihop mig med henne. Alla vet att det mamma säger är lag, och kan jag få Anette att säga "Jag tycker att du ska stanna hemma, klippa dig och skaffa dig ett jobb" så blir det så. Det är jag helt övertygad om.
4. Använda mig av Leon. Låta henne gosa med hans tjocka lår och dregliga kinder i en hel dag, och sedan säga: "Jaa du Hanna, när du kommer tillbaka är han (näst intill) en odräglig tonåring som kommer att svära och vara pubertal. Bara så att du vet."

Ska fiura på detta under dagen och bestämma mig för vilken metod jag ska använda mig av. Lutar åt mamma-kortet.

Dagens i-landsproblem

Nu har vi varit ute och gått. Blev jäkligt varmt vill jag lova! Tog en sväng ner till stan och kikade lite i affärer. Ni som känner mig vet att jag är fruktansvärt dålig på att shoppa. Och då pratar jag om kläder till mig själv, hittar aldrig någonting jag vill ha. Aldrig aldrig aldrig. Men idag, när Micke råkat få med sig mitt visa till jobbet, då hittar jag en massa fint. Jajjemensan. En jättefin blus, ett par byxor, två st jackor, ett halsband.  Blir lite irriterad faktiskt.

Ny dag

Ja, nu är det måndag och med andra ord en ny vecka. När jag tittar ut genom fönstret ser det ut att vara frost på gräsmattan. Kan det vara möjligt? När jag orkar ska jag gå ut och inspektera. Just nu orkar jag inte ens gå och fylla på min kaffekopp.

Mera Leon

Jag kallar denna bildserie för "Fjärilens flykt". Här är Leon 5 månader och redan en finslipad modell. Han improviserar och provar olika poser med fjärilen.




Modell för en dag


Håruppsättning: Bobby Odunco Kläder: Privata


Leon tar till sig av Tyra Banks råd; Här kisar han med ögonen öppna för att få intensitet i blicken. Som ni ser har han även jobbat mycket med att hitta sina vinklar, och han vet även hur han ska utntyttja rummets ljus på bästa sätt.


Här försvinner fokus på att bli fotad, då Leon upptäcker lampan.

Fotograf: Mam Ma

Här är det

Spelet som fick mitt hjärta att pumpa med ljusets hastighet 

Vilken helg

Jaa, denna helgen har det varit fullt ös medvetslös. Den har ju helt klart gått i matvrakets tecken.
 I fredags blev vi bjudna på födelsedagsmiddag (Micke tyllde år igår) av Mickes syster och sambo. Efter den underbart goda maten spelade vi "Med andra ord". Har man problem med hjärtat så avstå från detta spel. Alltså, vilken stress och hets det blev runt bordet! Roligt var det, men det lockade minsann fram den dåliga förloraren/ vinnaren i oss alla. Hade jag kunnat med hade jag definitivt vrålat och gormat mer än vad jag gjorde.
Efter som det var igår som Micke fyllde år på riktigt blev det myskväll här hemma med god, onyttig mat, bad, och en film.
Och kalas måste man ju ha med, så idag har jag slafsat tårta, kaka och kaffe hela dagen. Och så undrar jag varför jeansen bara blir tightare och tightare...

Tittat på gamla bilder

Hittade denna bild på Leon och moster Frida. My smart-looking kid!



Tänk, tiden går så fort...


Inspirerad av Eminems "Cleaning out my closet"

Iakttagelse

Jag har en nervös respekt  för poliser. (Helt obefogat, har inte någon som helst anledning till det.) Blir stirrig när dom ligger bakom mig när jag kör bil, och ser jag dom patrullera på stan blir jag tillgjort oskyldig. Försöker se ut som en ärlig och laglydig medborgare genom att flina stort och se oberörd ut.
Satt i gårkväll och väntade i bilen på Micke, medan han var inne på "Hemmakväll" och köpte godis. Då ser jag hur en stor piketbuss parkerar, och fyra stycken poliser marcherar in i godisbutiken. Jag spetsar både ögon och öron, sätter mig och iakttar. Jag vittrar action, vad är det som har hänt?! Vad ska dom göra? Gripa någon?
Ni kommer inte tro det som hände sedan. Jag ser genom rutan hur samtliga poliser börjar plocka smågodis. Efter några minuter kommer en efter en ut med varsin godispåse, tindrandes med ögonen som ett barn på julafton. What? Ok om dom köpt lite manligare tilltugg, som t.ex chips eller ölkorv. Men hallonbåtar och fillidutter känns inte så...polisigt.
Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med denna iakttagelse. Kanske att jag borde släppa min rädsla för poliser.

Hoppas det funkar

Titta vad jag har investerat i. Hoppas att det fungerar. Att jag aldrig får en enda rynka, ett enda grått hår, ingen slapp hud och ingen tanthållning. Smuttar på mitt nya mirakel-te och det smakar jul. Doften av kanel sprider sig i hela lägenheten, och om jag inte skärper till mig brister jag snart ut i en spontan och hjärtlig julsång.


Roligt?

Polisen meddelar att man har gripit några av Usama bin Ladens släktingar. De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor Marme Laden och hans två bröder Choko Laden och Remu Laden. I lördags kväll tillfångatogs även hans syster Pina co Laden. Man spanar nu efter hans kusin Sal Laden.

Var detta verkligen roligt?

Bebisrytmik

Jaha, så idag har vi varit på bebisrytmik då! En trevlig halvtimme som uppskattades av både mig och Leon. Leon tyckte nog att damen som sjöng och spelade gitarr såg lite underlig ut. Han ställde sig på alla fyra och glodde ut henne emellanåt.
Vi fick lära oss några nya ramsor och sånger, det var på tiden. Börjar tröttna så smått på "I ett hus". Den har vi sjungit flera gånger om dagen i flera månader. Men som sagt, nu är vi fräscha, laddade och på G igen!.
Leons min när vi lekte....kan det ha hetat någonting i stil med "Havet stormar"?...(Alla bebisar låg på rygg i mitten av golvet och så fladdrade vi mammor med ett blått skynke över dom små liven, och sjöng en sång om att segla på havets stooora vågor, och smååå vågor) I alla fall. Leon fick en misstänksam blick och han tycktes undra över vad det var som skulle vara så kul. Okok, detta blev nog ett lite förvirrat inlägg. Har inte riktigt ro att skriva märker jag.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!