Semester?

Det är väl snart på tiden att börja tänka semesterplaner, eller vad tycker ni?

Tänkbara aktiviteter:

  • Spendera dagarna i en vacker miljö liggandes på en skön filt. Äta lite färska bär, bläddra i en bok, smutta på en parasolldrink, inte lyfta ett finger i onödan. Avkoppling får en ny innebörd denna sommar. Tillsammans med vår lugna och stillsamma 2,5 åring. Hahaha...
  • Nej, skämt och sido. Skara sommarland? Fart, fläkt och action liksom. Just the way Leon likes it.
  • "High chaparall-landet"?
  • Cykelsemester?
  • Hyra stuga någonstans?

En sak som är spikad är Astrid Lindgrens värld, tillsammans med Ardalen och hans familj. Längtar efter att få se Leons min när vi träffar Pippi på riktigt.


Sommar 2009


Leon gör en Beccy

Leon gör i denna stund en Beccy- det vill säga, han ligger och sover med halvöppna ögon. Jag måste säga att folk som sover med ögonen på glänt ser väldigt nonchalanta ut. "Ja jag ser dig men jag har ingen som helst tanke på att tala till dig eller bry mig nämnvärt om dig som person". Jag minns en gång när Beccy sov över hos mig. Det var skoldag och på morgonen vaknade jag av att hon låg och tittade ointresserat på mig. "Titta vad katten har dragit in" tycktes hon tänka där hon låg och såg allmänt tjurig ut. Jag bestämde mig för att ignorera hennes uppenbart dåliga morgonhumör och pratade på- ja, jag sa väl något i stil med att vi måste gå upp, bussen går om si och så många minuter... Men brydde sig Beccy? Nej, hon låg där och blängde. Hennes blick visade fortsatt ointresse och hon blinkade inte ens. Tillslut förstod jag, efter ett ganska bra tag, att hon varken var sur eller elak, utan fortfarande sov.

Ja, så kan det vara.





Hektisk helg

En helg har passerat. Micke är i Berlin, och jag och Leon har haft fullt upp. Fika hos Madde, besök av Ronja, mamma och Frida på övernattning, en visit i Skene hos mormor, en sväng förbi Hanna och Johan. Nu avslutar Leon helgen med en gnutta feber i soffan. Och om en stund ska vi klä på oss och åka och hämta Micke. Leon har frågat med sin mildaste stämma om vi kan köpa glass sedan, och om man har feber har inte mamma hjärta att säga annat än "ja".



Sockerkick? Resfeber?

Jag beundrar Micke. Han är nog den enda jag känner som kan somna 19.30 för att han ska upp tidigt morgonen därpå. När jag ska upp tidigt brukar jag också satsa på att komma i säng i tid (och med "i tid" tycker jag inte att man behöver överdriva med halv åtta) för att sedan ligga och störa mig, alternativt fundera riktigt ingående på allt jag kan komma på. Tänk tjejmiddagsdiskussion- älta, bryta ner i atomer. Komma med nya infallsvinklar, lösa varandras svårlösta problem. Fast med mig själv.

Yesss. Och nu verkar jag tro att det är jag som ska upp tidigt i morgon. Känner mig rastlös och resfebrig. Eller så är det bara en sockerkick jag upplever (ja, jag kanske råkade ta mig en liten, liten chokladbit).

Hm.


En dag i det gröna




MAGNUM GOLD?!

Min nyttiga måndag avslutade jag med en glass, Magnum gold, (Ja, jag vet, får jobba på det där med karaktären.) Iallafall. Eftersom jag var på mitt nyttighets-humör började söka på förpackningen efter text såsom "0 kalorier", "bli smalare ju fler du äter" eller "en Magnum gold om dagen motverkar rynkor och gäddhäng". Istället hittar jag det här:


MAGNUM GOLD?! Det var nästan så att jag blev rädd för den lilla glassen. Den lät med ens så... tyken.  Jag är MAGNUM GOLD?! Ville du nått eller?! Vavava?!

Ja. Det var så jag tolkade det iallafall.


Grattis

Hetsäter fruktsallad och känner mig oerhört nyttig. Har ju börjat mitt nya liv. Igen. Förstår att ingen höjer särskilt högt på ögonbrynen, det här med starten av mitt nya liv inträffar ganska ofta. Typ varje måndag efter en helg fylld av flötmat och godis.

Vill passa på att gratulera Ardalen och Tess till sin lilla dotter! Leon hälsar att han ska lära henne allt han kan. Mest sugen är han på att lära ut sitt visselpip-läte. (Det är över mitt förstånd hur en mänsklig varelse kan låta så högt, ljust och gällt som han kan. Talang? Ingen kommentar.)


Visselpipan på nya äventyr. Här syns tydligt att han ärvt sin mosters shopping-ådra.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!