Har glömt berätta!!!

Igår hände det nästan! Lille Leon låg på rygg och kämpade som ett djur för att komma runt på mage. Huvud och armar kom runt, hade inte rumpisen tagit imot hade han garanterat lyckats med sitt mission. Med glada pårop från mamma, pappa och faster kämpade han sig alldeles svettig, innan han slutligen gav upp. Så nära men ändå så långt bort. Han har övat lika frenetiskt idag och skällt på sin kära mor när han inte lyckas.
Go Leon, go go go.

Mäster-Jennie

Nu har jag lagat mat, och jag måste säga att jag har blivit riktigt duktig! Jag improviserar hit, och kryddar dit. Kyckling-gryta med ris bjöds det på idag.
Så var det det här med att städa då... Mindre mäster på det området. Meeen, man kan ju inte vara bra på allt.
Dags för kafferast iallafall. Det är jag värd efter allt slit vid spisen.


Ut i kväll då!

Jaa, gó vänner. I kväll ska jag ut på krogen. Det ni! Kommer inte ihåg när det inträffade sist, över ett år sedan var det iallafall. Bara jag inte gör bort mig. Kan se mig själv med tårar i ögonen och darrande underläpp beskrivandes Leons matvanor/blöjinnehåll/sovljud.... ja, ni förstår mitt dilemma. Och att dra igång en glödande diskussion om vädret är väl inte heller någon hit ute på dansgolvet? Mina två favoritämnen är alltså helt körda.

Måste även nämna att vi fått tillökning i släkten i natt! En liten prins har kommit till världen.
Ett stort grattis till dom stolta föräldrarna!

Nu har jag inte tid att sitta här mer... Tänkte ta itu med mitt så kallade hem (alias bombnedslaget) Förstår inte hur två vuxna människor kan stöka så som vi kan.

Jag igen.

Måste bara berätta om en telefonförsäljare som ringde i morses. Hon ville sälja på mig en barnbok, vars huvudrollsinnehavare hette.... PIPPO! Pippo? Låter inte ens vettigt om man säger det många gånger. Pippopippopippo. Är det bara jag som genast ascocierar med det svenska verbet "pippa"?.
(Jag) - Hm. Pippo säger du. Låter det passande för ett litet barn?
(Hon) - Hahaha... Hrm. Jaa, eh, det tycker jag.

Sedan hörde jag inte mer av vad hon sa, jag kunde inte sluta skratta. Himla rolig jag kan vara ibland.

Noga övervägande

Efter noga övervägande, och ett hissnande ögonblick på vågen har jag bestämt mig. INGEN tårta.

Kalas

Det är alltså inte meningen att jag ska gå ner i vikt. Ska på kalas idag, och alla vet ju vad det innebär. Tårta. Och av ren artighet  tar man en bit. Och efter den är det kört, då har man liksom fått upp vittring.  Då slukar man både det ena och andra i rena farten. Vaddå noll självbehärskning?

Transformers

Hur, på en skala, intressant kan den filmen vara? Sambon fick den i julklapp och jag kan inte räkna hur många gånger "vi" (han, och jag sitter och suckar jämte) har sett den. Och idag är han sjuk, stackaren, så då har jag inte hjärta att stänga av den...
Men jag måste säga att filmmusiken är väldigt fin. Pampig liksom. Blir lite dramatisk när jag sitter här och lyssnar.


image4














Hälsa på mormor och morbror idag tro? Var väldigt entusiastisk i morses, men herregud vad trött jag blev nu... Det är livsfarligt att åka dit om man försöker banta. Senast blev det våfflor med grädde och sylt, och till efterrätt choklad. Och jag är ju inte den som tackar nej om man säger så... Och det är så mysigt att åka dit! Man blir så ompysslad. Vips så känner man sig som ett barn igen.
Nej, nu ska jag pull my self together.

Luncha!

Nu ska jag och mina favoritmän ner och luncha alldeles strax. Blev helt till mig när vi kom fram till en lunch ute så jag bestämde mig  för att sminka mig. Händer allt för sällan, och efter jag tagit på mig rouge och läppglans hajar min sambo till och utbrister "Vad fin du är!". Ett tecken på att han ser mig allt för ofta i myskläder och tovigt hår? Hm.

Är du en nörd?


Spöken?

Helt plötsligt sitter jag med en skål popcorn och godis framför tv:n. What?? Det sista jag minns var att jag skulle börja mitt nya liv med promenad och sund kosthållning. Och nu detta? Känner mig grundlurad, och faktiskt lite förbannad. VEM är det som saboterar för mig? Det kan omöjligt ha varit jag själv som serverade mig detta onyttiga. Tänk om det spökar här?

Fattig bonddräng

Så! Nu har vi varit duktiga. Motionerat i det fina vädret... Och absolut Inga! Låter supernice att promenixa tillsammans!.
Har köpt en sådan fin ögonskugga idag. Den skulle framhäva mina blåa ögon. Måste säga att jag äääälskar säljare som faktiskt säljer. Jag är så naiv, så jag skulle kunna bli pålurad både det ena och det andra. Härligt!

Nu ska vi sjunga "fattig bonddräng" här hemma. Igen. Undrar vem som underhålls mest, jag eller Leon.
Kan passa på att slänga in ett litet tips till alla som av någon anledning ska köpa barnpresent (dop, födelsedag, ja ni fattar) Köp en sångbok!!! Så uppskattat. Gudmor Hanna köpte en sådan fin bok i doppresent, "Barnkammarboken", och den används flitigt. Där hade ni dagens tips.

image3

Pepptalk






image2















Kom igen mother, nu drar vi!
Nu ska påsköverflödet bort. Har levt på godis i en veckas tid nu. Får man inte göra, inte bra, om pa pa.

Underbar dag!

Vilken härlig dag jag har haft! Strykit omkring här hemma i myskläder och ett stort lager choklad. Jag har stått med L i famnen och tittat ut på snöovädret (som jag fortfarande bojkottar) Vi har förundrats över de som tagit sig ut en dag som denna, och fnissat i samförstånd över hur mycket smartare vi är som har hållit oss inomhus.
Nu spionerar jag på honom, där han ligger i sin spjälsäng och ler. Han vet inte om att jag titt... ooops, nu när jag slängde ett blick mot honom möts jag av en hård men rättvis blick. Helt tyst ligger han och iaktar sin mamma. Undrar vad han tänker... Och där somnar han ja. Så intressant var jag.

image5
Tröttast.

Jaha...

Så mycket för min protest. Snön yr och vindarna viner som aldrig förr.
Är det ett ålderstecken det här? Min fixering vid vädret menar jag. Nu för tiden kan jag med uppriktigt intresse börja en mening med "är det inte ett vackert/ hemskt väder vi har, och verkligen vilja disskutera. Vränga ut och in på det stora ämnet vädret. Om någon är utomlands kräver jag en detaljerad redovisning. Förstrött lyssnar jag på uteställen, sevärdigheter och kultur. Men så fort vädret nämns hajar jag till och spetsar öronen.
Shit, jag börjar bli gammal...
Nu när snön ligger i drivor är det väl ingen idé att ens försöka sig ut och plocka påskris. Ja, ni läste rätt. Även där märks min stigande ålder. Behovet av att ha björkris med kulörta fjädrar i har kommit krypandes.

Om man skulle ta sig en kopp kaffe till. Hur många veckor ger ni mig innan jag sörplar kaffe på fat, med en sockerbit mellan tänderna?

Protest!

Blir vansinnig när jag tittar ut. Vad är det frågan om?? Snö!! I MASSOR!. Funderar starkt på att springa ut och göra en snödjävul, i vild protest. Jag som precis hade kommit in i "vårkänslo-ruset". Bara att lägga ner det verkar det som. Kan väl lika gärna passa på att fira jul, för någon snö till december lär det väl inte komma. I vanlig ordning skulle jag tippa på en grön julafton i år. Någon som utmanar mig?... Vaddå, jag? Negativ? Näää. "Jag är inte arg, jag är besviken" (sagt i samma ton som min mamma använde när jag var i tonåren)
Suck. Jag som vill grilla! Och sitta ute i den vackra vårsolen med en kopp gott kaffe. (Ja, ni har kommit på mig. Finns det någonting som heter kaffenarkoman så är jag en sådan)
Kanske ska gå och baka mig ett fint pepparkakshus. För att komma i stämning. Och sätta på en trevlig julskiva.

Håller tummarna och alla tårna för att varenda snöflinga ska vara borta i morgon när jag vaknar, och att solen gassar. Kan väl passa på att önska mig att älsklingen köper med sig en stor chokladkaka hem.

Tror att han kryper

Min lille är så söt här hemma. I dag har jag roat mig med att se på medans han tror att han kryper. Med vinden i sina fjun på huvudet svävar han likt en örn fram över golvet... tror han. I själva verket ligger han blixtstilla med hela främre delen av kroppen. Bakdelen där emot... Hej vad det går, vindrutetorkar till ben som svabbar av mitt golv.
För att inte tala om hans arroganta uppsyn. Näsan i vädret och ett malligt leénde på läpparna.
Det är min son det!

Självförvållat knip

Ok. Jag tror jag smäller av. Förstår inte vad jag försöker uppnå med mitt sjukliga kaffeintag. Kombinera några kannor svart med X antal gröna, sura äpplen. Då får du ett magknip som heter duga.
Muntrar upp mig själv genom att läsa journal-grodor;


"Det döva ögat var tidigare det bästa örat."
"Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord."
"Druckit ett glas rödvin på kvällen tillsammans med kokta hummern."
"Efter muntlig ögonkontakt..."

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!